ФА Куп: Стоук се обрукао, Њукасл прошао!

Шрузбери после великог преокрета на "Британији" у четвртом колу ФА купа.  Чудо у ФА купу: Трећелигаш Шрузбери елиминисао Стоук! Потерси имали 2:0 до 71. минута, па све прокоцкали! Невероватан повратак Шрузберија и то на гостујућем терену.

Фудбал 15.01.2019 | 23:30
ФА Куп: Стоук се обрукао, Њукасл прошао!
Стоуку после испадања из Премијер лиге не иде сјајно у Чемпионшипу, где заузима тек 15. место на табели, а у уторак ни из другог покушаја није успео да оде даље у ФА купу.

Са трећелигашем Шрузберијем је пре 10 дана ремизирао као гост (1:1), да би у поновљеном мечу прокоцкао вођство од 2:0 и резултатом 2:3 се опростио од даљег такмичења.

Иако су играли стари асови попут Питера Крауча, Чарлија Адама и Ешлија Вилијамса, "грнчари" су у другом полувремену примили три гола између 71. и 81. минута и тако направили непријатност новом менаџеру Нејтану Џонсу.

Он је минулог викенда дебитовао поразом од Брентфорда (3:1) у 27. колу Чемпионшипа, након што је Гери Ровет добио отказ, а Славиша Јокановић одбио да преузме клуб са стадиона "Британија", који се сада по власничкој фирми зове "бет365 Стадион"!?

Премијерлигаш Њукасл је у "риплеју" трећег кола у гостима савладао Блекбурн - 2:4, након 2:2 (2:2) у регуларном току. Одлучујуће поготке постигли су Хоселу у 105. и Ајозе Перез у 106. минуту.

Шефилд Веднздеј славио је у Лутону минималну победу 0:1, а у среду ће бити познат и последњи учесник четврте рунде, након другог окршаја Саутемптона и Дербија.

Виђали смо и већа чуда, писао је фудбал и луђе романе, али оно што је Шрузбери направио у Стоуковом дому може се подвести као права сензација!

Имали су фудбалери Стоука два гола предности до 71. минута, а онда су у наредних десет све прокоцкали! Невероватну енергију показао је слабашни трећелигаш на терену екипе која грца у сопственим проблемима у Чемпионшипу. Могло је ово да буде звездано вече клупског бисера Тајрсиса Кембела, стрелца оба поготка за Стоук у првом полувремену (20, 36), али су гости из Шропшајера све упропастили!

Ко је могао да верује да ће Шрузбери да направи овако нешто?! Све до 71. минута на семафору је стајало 2:0, навијачи, а очигледно и стручни штаб и играчи били су уљуљкани у сигурну предност, али по ко зна који пут показало се да је овај резултат заиста најопаснији.

Почело је све од поготка Џејмса Болтона, после чега је са Феџири Окенабирхи са беле тачке заледио Стоуков терен.

Схватио је и тада домаћин да је ђаво однео шалу, али тада је већ било касно. Играчи Шрузберија добили су невероватно самопоуздање које их је носило до херојске победе и заслуженог пролаза у шеснаестину финала ФА купа. Истина, то ће у перспективи донети проблем јер ће (бар) једна утакмица више утицати на физичко стање тима у грчевитој борби за опстанак (три бода изнад опасне зоне), мада верујемо да о томе није размишљао млади везиста Џо Лоран када је тресао мрежу вишелигаша у 81. минуту. 

Стоук је завршио своје такмичење у ФА купу, док ће Шрузбери у наредном колу добити прилику да дочека премијерлигаша Вулверхемптон.

Шефилд Венздеј успео је некако да изађе на крај са Лутоном и као гост славио са минималних 1:0. Једини гол на мечу постигао је Нухију на отварању другог полувремена.

ПАРОВИ 4. КОЛА (25-28. јануара)

Арсенал (1) - Манчестер јунајтед (1)
Ејкрингтон (3) - Саутемптон (1) или Дерби (2)
Брајтон (1) - Вест Бромвич Албион (2)
Бристол сити (2) - Болтон (2)
Донкастер (3) - Олдам (4)
Манчестер сити (1) - Барнли (1)
Мидлсбро (2) - Њупорт (4)
Њукасл (1) - Вотфорд (1)
Портсмут (3) - Квинс Парк Ренџерс (2)
Свонси (2) - Џилингем (3)
Шрузбери (3) - Вулверхемптон (1)
Милвол (2) - Евертон (1)
АФЦ Вимблдон (3) - Вест Хем (1)
Кристал Палас (1) - Тотенхем (1)
Челси (1) - Шефилд Веднздеј (2)
Барнет (5) - Брентфорд (2)

У загради је наведена лига, односно ранг у коме се клуб такмичи.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар