FA Kup: Stouk se obrukao, Njukasl prošao!

Šruzberi posle velikog preokreta na "Britaniji" u četvrtom kolu FA kupa.  Čudo u FA kupu: Trećeligaš Šruzberi eliminisao Stouk! Potersi imali 2:0 do 71. minuta, pa sve prokockali! Neverovatan povratak Šruzberija i to na gostujućem terenu.

Fudbal 15.01.2019 | 23:30
FA Kup: Stouk se obrukao, Njukasl prošao!
Stouku posle ispadanja iz Premijer lige ne ide sjajno u Čempionšipu, gde zauzima tek 15. mesto na tabeli, a u utorak ni iz drugog pokušaja nije uspeo da ode dalje u FA kupu.

Sa trećeligašem Šruzberijem je pre 10 dana remizirao kao gost (1:1), da bi u ponovljenom meču prokockao vođstvo od 2:0 i rezultatom 2:3 se oprostio od daljeg takmičenja.

Iako su igrali stari asovi poput Pitera Krauča, Čarlija Adama i Ešlija Vilijamsa, "grnčari" su u drugom poluvremenu primili tri gola između 71. i 81. minuta i tako napravili neprijatnost novom menadžeru Nejtanu Džonsu.

On je minulog vikenda debitovao porazom od Brentforda (3:1) u 27. kolu Čempionšipa, nakon što je Geri Rovet dobio otkaz, a Slaviša Jokanović odbio da preuzme klub sa stadiona "Britanija", koji se sada po vlasničkoj firmi zove "bet365 Stadion"!?

Premijerligaš Njukasl je u "ripleju" trećeg kola u gostima savladao Blekburn - 2:4, nakon 2:2 (2:2) u regularnom toku. Odlučujuće pogotke postigli su Hoselu u 105. i Ajoze Perez u 106. minutu.

Šefild Vednzdej slavio je u Lutonu minimalnu pobedu 0:1, a u sredu će biti poznat i poslednji učesnik četvrte runde, nakon drugog okršaja Sautemptona i Derbija.

Viđali smo i veća čuda, pisao je fudbal i luđe romane, ali ono što je Šruzberi napravio u Stoukovom domu može se podvesti kao prava senzacija!

Imali su fudbaleri Stouka dva gola prednosti do 71. minuta, a onda su u narednih deset sve prokockali! Neverovatnu energiju pokazao je slabašni trećeligaš na terenu ekipe koja grca u sopstvenim problemima u Čempionšipu. Moglo je ovo da bude zvezdano veče klupskog bisera Tajrsisa Kembela, strelca oba pogotka za Stouk u prvom poluvremenu (20, 36), ali su gosti iz Šropšajera sve upropastili!

Ko je mogao da veruje da će Šruzberi da napravi ovako nešto?! Sve do 71. minuta na semaforu je stajalo 2:0, navijači, a očigledno i stručni štab i igrači bili su uljuljkani u sigurnu prednost, ali po ko zna koji put pokazalo se da je ovaj rezultat zaista najopasniji.

Počelo je sve od pogotka Džejmsa Boltona, posle čega je sa Fedžiri Okenabirhi sa bele tačke zaledio Stoukov teren.

Shvatio je i tada domaćin da je đavo odneo šalu, ali tada je već bilo kasno. Igrači Šruzberija dobili su neverovatno samopouzdanje koje ih je nosilo do herojske pobede i zasluženog prolaza u šesnaestinu finala FA kupa. Istina, to će u perspektivi doneti problem jer će (bar) jedna utakmica više uticati na fizičko stanje tima u grčevitoj borbi za opstanak (tri boda iznad opasne zone), mada verujemo da o tome nije razmišljao mladi vezista Džo Loran kada je tresao mrežu višeligaša u 81. minutu. 

Stouk je završio svoje takmičenje u FA kupu, dok će Šruzberi u narednom kolu dobiti priliku da dočeka premijerligaša Vulverhempton.

Šefild Venzdej uspeo je nekako da izađe na kraj sa Lutonom i kao gost slavio sa minimalnih 1:0. Jedini gol na meču postigao je Nuhiju na otvaranju drugog poluvremena.

PAROVI 4. KOLA (25-28. januara)

Arsenal (1) - Mančester junajted (1)
Ejkrington (3) - Sautempton (1) ili Derbi (2)
Brajton (1) - Vest Bromvič Albion (2)
Bristol siti (2) - Bolton (2)
Donkaster (3) - Oldam (4)
Mančester siti (1) - Barnli (1)
Midlsbro (2) - Njuport (4)
Njukasl (1) - Votford (1)
Portsmut (3) - Kvins Park Rendžers (2)
Svonsi (2) - Džilingem (3)
Šruzberi (3) - Vulverhempton (1)
Milvol (2) - Everton (1)
AFC Vimbldon (3) - Vest Hem (1)
Kristal Palas (1) - Totenhem (1)
Čelsi (1) - Šefild Vednzdej (2)
Barnet (5) - Brentford (2)

U zagradi je navedena liga, odnosno rang u kome se klub takmiči.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar