СП: Драма у Берлину, за још мању шансу ''Орлова''!

Немци одолели светском шампиону – Србија у још већем проблему.  Рукометаши Немачке и Француске одиграли су нерешено (25:25) у четвртом колу групе А Светског првенства.  "Триколори", шампиони света, голом у последњој секунди изборили реми против Немачке. Ионако мала нада "орлова" додатно је смањена.  Лепотица првенства: Рукомет је игра у којој Французи не знају да изгубе! Немци у последњој секунди просули победу! На крају 25:25.

Остали спортови 15.01.2019 | 23:14
СП: Драма у Берлину, за још мању шансу ''Орлова''!
Французи, актуелни светски прваци, и Немци одиграли су веома изједначен дуел од почетка до краја у којем ниједна екипа није имала више од три гола предности.

У другом полувремену највећу предност имала је Немачка и у самој завршници је водила са два гола предности, али је Француска успела да некако направи мини-серију и извуче нерешен резултат.

Овим ремијем Французи су и математички обезбедили пласман у другу групну фазу Светског првенства, а исто су учинили и домаћини с обзиром да имају шест бодова, два више од Бразила и Русије, али у сваком могућем укрштању имају бољи скор и гол разлику од противника.

Рукометаши Србије, који су у раније одиграном дуелу савладали Кореју, немају малтене никакве шасе за пролаз даље. Њима је потребна победа против апсолутно фаворизоване Немачке у последњем колу, као и реалан пораз Русије од Француза, али и нереалан дебакл Бразилаца против Кореје.

Да је Француска победила Немачку Србија би имала шансе да чудом и тријумфом против домаћина и само поразом или Бразила или Русије избори пласман даље, али ће овако морати још тежим путем.

Последњи мечеви групне фазе су на програму у четвртак, а подсећамо да после овог дела такмичења нико неће ићи кући јер ће се играти борба за пласман од 13-24. позиције.

Прави дерби и лепотица досадашњег дела шампионата. Тако се најкраће може описати дуел четвртог кола рукометног Првенства света између Француске и Немачке. Актуелни прваци су дуго висили, чинило се да ће домаћин уписати велики тријумф. Међутим, секунд пре краја Гуесан је погодио са девет метара за коначних 25:25.

Немачка је пропустила брдо шанси да се одлепи и добије меч пре драматичног финиша. Међутим, Француска је још једном демонстрирала ту шампионску црту. Није било предаје ни када је су ствари деловале изгубљено.

Добар део меча играки се гол за гол. Први велики зицер Немачка је пропустила у 42. минуту када су истовремено искључени Мем и Дипанда. Међутим, Елф је успео да постигне само један гол.

Све је стало у последњих три минута. Поготком Виеде Немци су стигли до два гола предности. Французе је у живот вратио Махе...

Немачка је и после тога имала све у својим рукама. Ипак, Бом је изгубио лопту, а на већ описан начин Французи су стигли до бода.

Најбољи меч Светског првенства у Немачкој и Данској завршен је онако како навијачи Србије нису желели.

Немачка је била надомак победе против Француске, али је у последњој секунди примила гол и тако испустила велики тријумф и скалп шампиона. Утеха ће јој бити да се и упркос томе пласирала у наредну рунду.

Немачка - Француска 25:25 (12:10)

Репрезентација Србије неколико сати раније остварила је прву победу на Светском првенству, али очигледно прекасно да се укључи у релативно активну трку за пролаз.

Изабраницима Ненада Перуничића је као основ калкулација била потребна вечерашња (уторак) победа Француске у Мерцедес-бенз арени, али се она није догодила. Браниоци титуле на крају су се радовали боду и голу који је утишао пуну дворану.

Након виђеног, уочи последњег кола табела Групе А изгледа овако:

Француска 7, Немачка 6, Русија 4, Бразил 4, Србија 3, Кореја 0 бодова.

У четвртак, у завршној рунди прве фазе, "орловима" ће за пласман бити неопходна победа против домаћина (18 часова), уз тријумфе "отписане" Кореје против Бразила (15.30) и Француске против Русије (20.30).

Није потребно наглашавати да се шансе у овом тренутку заснивају пре свега на теорији.

Након победе наше репрезентације против Кореје, остаје још већи жал због лошег наступа и пропуштених прилика против Бразила, као и неискоришћене шансе за тријумф против Руса, у првом колу...

У овом тренутку реалнији сценарио је да Србија настави Светско првенство у разигравању, односно у Президентс купу, у оквиру којег екипе елиминисане из прве фазе очекују још две утакмице.

Већ је познато да ће Кореја у борбу за пласман од 21. до 24. места, док ће петопласирани у такмичење за пласман од 17. до 20. позиције, а четвртопласирани у разигравање за места од 13. до 16. позиције.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар