SP: Drama u Berlinu, za još manju šansu ''Orlova''!

Nemci odoleli svetskom šampionu – Srbija u još većem problemu.  Rukometaši Nemačke i Francuske odigrali su nerešeno (25:25) u četvrtom kolu grupe A Svetskog prvenstva.  "Trikolori", šampioni sveta, golom u poslednjoj sekundi izborili remi protiv Nemačke. Ionako mala nada "orlova" dodatno je smanjena.  Lepotica prvenstva: Rukomet je igra u kojoj Francuzi ne znaju da izgube! Nemci u poslednjoj sekundi prosuli pobedu! Na kraju 25:25.

Ostali sportovi 15.01.2019 | 23:14
SP: Drama u Berlinu, za još manju šansu ''Orlova''!
Francuzi, aktuelni svetski prvaci, i Nemci odigrali su veoma izjednačen duel od početka do kraja u kojem nijedna ekipa nije imala više od tri gola prednosti.

U drugom poluvremenu najveću prednost imala je Nemačka i u samoj završnici je vodila sa dva gola prednosti, ali je Francuska uspela da nekako napravi mini-seriju i izvuče nerešen rezultat.

Ovim remijem Francuzi su i matematički obezbedili plasman u drugu grupnu fazu Svetskog prvenstva, a isto su učinili i domaćini s obzirom da imaju šest bodova, dva više od Brazila i Rusije, ali u svakom mogućem ukrštanju imaju bolji skor i gol razliku od protivnika.

Rukometaši Srbije, koji su u ranije odigranom duelu savladali Koreju, nemaju maltene nikakve šase za prolaz dalje. Njima je potrebna pobeda protiv apsolutno favorizovane Nemačke u poslednjem kolu, kao i realan poraz Rusije od Francuza, ali i nerealan debakl Brazilaca protiv Koreje.

Da je Francuska pobedila Nemačku Srbija bi imala šanse da čudom i trijumfom protiv domaćina i samo porazom ili Brazila ili Rusije izbori plasman dalje, ali će ovako morati još težim putem.

Poslednji mečevi grupne faze su na programu u četvrtak, a podsećamo da posle ovog dela takmičenja niko neće ići kući jer će se igrati borba za plasman od 13-24. pozicije.

Pravi derbi i lepotica dosadašnjeg dela šampionata. Tako se najkraće može opisati duel četvrtog kola rukometnog Prvenstva sveta između Francuske i Nemačke. Aktuelni prvaci su dugo visili, činilo se da će domaćin upisati veliki trijumf. Međutim, sekund pre kraja Guesan je pogodio sa devet metara za konačnih 25:25.

Nemačka je propustila brdo šansi da se odlepi i dobije meč pre dramatičnog finiša. Međutim, Francuska je još jednom demonstrirala tu šampionsku crtu. Nije bilo predaje ni kada je su stvari delovale izgubljeno.

Dobar deo meča igraki se gol za gol. Prvi veliki zicer Nemačka je propustila u 42. minutu kada su istovremeno isključeni Mem i Dipanda. Međutim, Elf je uspeo da postigne samo jedan gol.

Sve je stalo u poslednjih tri minuta. Pogotkom Viede Nemci su stigli do dva gola prednosti. Francuze je u život vratio Mahe...

Nemačka je i posle toga imala sve u svojim rukama. Ipak, Bom je izgubio loptu, a na već opisan način Francuzi su stigli do boda.

Najbolji meč Svetskog prvenstva u Nemačkoj i Danskoj završen je onako kako navijači Srbije nisu želeli.

Nemačka je bila nadomak pobede protiv Francuske, ali je u poslednjoj sekundi primila gol i tako ispustila veliki trijumf i skalp šampiona. Uteha će joj biti da se i uprkos tome plasirala u narednu rundu.

Nemačka - Francuska 25:25 (12:10)

Reprezentacija Srbije nekoliko sati ranije ostvarila je prvu pobedu na Svetskom prvenstvu, ali očigledno prekasno da se uključi u relativno aktivnu trku za prolaz.

Izabranicima Nenada Peruničića je kao osnov kalkulacija bila potrebna večerašnja (utorak) pobeda Francuske u Mercedes-benz areni, ali se ona nije dogodila. Branioci titule na kraju su se radovali bodu i golu koji je utišao punu dvoranu.

Nakon viđenog, uoči poslednjeg kola tabela Grupe A izgleda ovako:

Francuska 7, Nemačka 6, Rusija 4, Brazil 4, Srbija 3, Koreja 0 bodova.

U četvrtak, u završnoj rundi prve faze, "orlovima" će za plasman biti neophodna pobeda protiv domaćina (18 časova), uz trijumfe "otpisane" Koreje protiv Brazila (15.30) i Francuske protiv Rusije (20.30).

Nije potrebno naglašavati da se šanse u ovom trenutku zasnivaju pre svega na teoriji.

Nakon pobede naše reprezentacije protiv Koreje, ostaje još veći žal zbog lošeg nastupa i propuštenih prilika protiv Brazila, kao i neiskorišćene šanse za trijumf protiv Rusa, u prvom kolu...

U ovom trenutku realniji scenario je da Srbija nastavi Svetsko prvenstvo u razigravanju, odnosno u Prezidents kupu, u okviru kojeg ekipe eliminisane iz prve faze očekuju još dve utakmice.

Već je poznato da će Koreja u borbu za plasman od 21. do 24. mesta, dok će petoplasirani u takmičenje za plasman od 17. do 20. pozicije, a četvrtoplasirani u razigravanje za mesta od 13. do 16. pozicije.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar