Тринкијери: Моји играчи без срца?! Немојте ми то више никад рећи!

Тренер Партизана Андреа Тринкијери стао је у одбрану својих кошаркаша после изгубљеног меча од Монака у топ 16 фази Еврокупа.  "Кад је Партизан кренуо. . . Могло свашта да буде"! Монако је контролисао меч три четвртине, а црно-бели великом офанзивом нису успели да надокнаде пропуштено. "Ништа још није готово", рекао је тренер гостију.

Кошарка 16.01.2019 | 09:45
Тринкијери: Моји играчи без срца?! Немојте ми то више никад рећи!
На конференцији за медије новинар је питао Италијана да прокоментарише недостатак срчаности играча, а овај му је одоговрио:

"Немојте ми никад више тако нешто рећи! Први пут у својих 25 година рада чујем да ми неко каже како моја екипа нема срца. Моји играчи имају највеће срце на свету. Нико не сме да тако говори о њима. Како да се вратиш без срца у оваквој утакмици, као што смо ми урадили?"

Кошаркаши Партизана поражени су пред домаћом публиком од Монака са 72:68 у трећем колу Топ 16 фазе Еврокупа.

"Честитам Монаку, одиграли су добру утакмицу, играли су паметно за разлику од нас. Ставили су нас у аутобус и "возали" нас 40 минута. Фалило је јако мало да преокренемо на крају , имали смо зицер на минус 5, па смо примили тројку из контре...", казао је Тринкијери.

Италијански стручњак похвалио је приступ својих играча у последњој деоници.

"Не постоји изгубљена утакмица, игра се до последње секунде. Променили смо приступ и убрзали игру у четвртој четвртини, зато смо били бољи. Али, током три деонице нисмо схватили како треба да играмо. Бекови су промашивали отворене шутеве, а кад је тако онда је тешко победити. Упркос томе, показали смо огроман карактер и за мене је то јако важно", рекао је Тринкијери.

Пропустили су кошаркаши Партизана воз за победу над Монаком у Београду, али су после великих 20 поена минуса успели да искреирају драму и да буду на посед од преокрета и победе.

Међутим неке ситне грешке омогућиле су гостима из Кнежевине да лакшим путем дођу до победе. Тога је био свестан и тренер црно-белих Андреа Тринкијери.0

“Честитам Монаку, одиграли су врло добру утакмицу. Ставили су нас у школски аутобус и возили скоро 40 минута. Играли су паметно, ми нисмо, успели смо да се вратимо и само детаљи нам нису омогућили да се боримо за победу“, поручио је Тринкијери.

Једно од кључних питања било је - шта се десило са играчима у уводне три четвртине и како тим није могао да одигра као у последњих десет минута? 

“Утакмица никада није изгубљена, док се иста не заврши. Игра се до последње секунде. Променили смо много тога у последњој четвртини, али од другог квартала нисмо знали како треба да играмо с њима. Наши бекови ниједан отворен шут нису могли да погоде, а када сам увео високу петорку, почели смо коначно да нападамо. Али, онда је једна лопта решила. Имали смо шансе, али нисмо успели. Нисам негативан, верујем да смо показали огроман таленат. Да, бекови нису успели ништа да погоде, али не може свако да одигра онакву четврту четвртину“.

Италијан је био упитан да прокоментарише игру Џока Лендејла, који је погодио неколико битних шутева у финишу утакмице?

“Ставили смо га на четворку да би могао да погоди нешто са дистанце. Тражио сам солуције. У свакој ситуацији видим нешто што бих могао да направим другачије. Џок је добар радник, води екипу, јер је водио тим у последњој четвртини“, каже Тринкијери и додаје:

“Атмосфера је била одлична и жао нам је што нисмо успели да вратимо то навијачима. Ми морамо да се боримо за сваку лопту, морамо да копамо сваки дан, да на крају сваке утакмице будемо 'мртви', да оставимо све на терену“.

Говорио је и о томе шта би Партизан могао да промени за следећу европску утакмицу, односно гостовање Монаку...

“Морамо да погледамо снимак, да пронађемо грешке и надам се да нећемо опет да идемо у школу. Сутра сви на аутобус, идемо до Мораве, опраћемо
руке, па ћемо видети хоћемо ли све погодити... Сада без шале. Мора да се погађа 500 шутева дневно, то играчи знају. Морамо убрзати игру и погодити више шутева“, рекао је Тринкијери, указујући на то да су Вања Маринковић и Алекс Ренфро заједно имали 0/15 из игре.

Упитан да прокоментарише статусе Ђорђа Гагића, који је одиграо свега минут и по у овој утакмици, потом и Александра Аранитовића кога нема у ротацији, Тринкијери је поручио:

“Није лепо размишљати о играчима који нису играли, или су мало играли“.

"Кад је Партизан кренуо... Могло свашта да буде"! Монако је контролисао меч три четвртине, а црно-бели великом офанзивом нису успели да надокнаде пропуштено. "Ништа још није готово", рекао је тренер гостију.

Словеначки стручњак Сашо Филиповски запамтиће сезону 2018/19 јер је већ до њене половине два пута гостовао у дворани "Александар Николић" и оба пута победио. Први пут Црвену звезду, а други пут Партизан.

Након узбудљивог меча против црно-белих, у којем је његов тим у завршници одбранио предност и одбио налет домаћих, тренер Монака је кратко говорио о виђеном.

"Срећан сам што нам је судбина подарила прилику да два пута гостујемо у овом кошаркашком граду. Играли смо врло добро три четвртине, да би у последњој изгубили енергију и концентрацију, па смо примили чак 30 поена. Партизан је млад и талентован тим, имају тренера кога изузетно поштујем и сигуран сам да ће напредовати".

Монако је на половини Топ 16 фази у предности у односу на црно-беле (2-1, наспрам 1-2). Колико ће реванш наредне среде бити важан?

"Добили смо меч са само четири поена разлике, ништа није решено. Морамо да потврдимо ову победу у следећем колу, ако желимо да размишљамо о пролазу".

С обзиром на одличне наступе француског тима у "Пиониру", новинаре је очекивано изненадио скор гостију у домаћем првенству, 8-8.

"Нисмо савршени. Француска лига је другачија него Еврокуп, другачија кошарка, другачији системи. Три утакмице смо губили у последња два поена, након вођства од седам-осам поена. Испада да се тамо више мучимо, али на терену то не изгледа тако. Проблем су и повреде, Уатара се разболео на доласку овде, Лазерик Џонс је у првој четвртини повредио леђа. Све то утиче... Не блистамо, али дајемо све од себе... Мали ростер, тешко се путује, тешко се тренира, устали смо у пет сати ујутру да би допутовали овде, мењајући два лета".

У још једном, краћем осврту ка мечу, Филиповски је рекао да је завршница била "отворена" захваљујући великој енергији домаћих.

"Било је много опасно у последњој четвртини, када је Партизан кренуо са великом енергијом и имао помоћ публике, као 'шестог играча'. Могло је да буде свашта, нисмо контролисали утакмицу свих 40 минута".



Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ДА ЛИ ?

16.01.2019 09:48

Срце можда имају, нека им провјери очи. У првом полувремену шут за три 2-16, слободна бацања 0-3... Још када се сјетимо шута против Цедевите, погађања се своде на вјероватноћу насумичног бацања (завезаних очи).

ОДГОВОРИТЕ