Trinkijeri: Moji igrači bez srca?! Nemojte mi to više nikad reći!

Trener Partizana Andrea Trinkijeri stao je u odbranu svojih košarkaša posle izgubljenog meča od Monaka u top 16 fazi Evrokupa.  "Kad je Partizan krenuo. . . Moglo svašta da bude"! Monako je kontrolisao meč tri četvrtine, a crno-beli velikom ofanzivom nisu uspeli da nadoknade propušteno. "Ništa još nije gotovo", rekao je trener gostiju.

Košarka 16.01.2019 | 09:45
Trinkijeri: Moji igrači bez srca?! Nemojte mi to više nikad reći!
Na konferenciji za medije novinar je pitao Italijana da prokomentariše nedostatak srčanosti igrača, a ovaj mu je odogovrio:

"Nemojte mi nikad više tako nešto reći! Prvi put u svojih 25 godina rada čujem da mi neko kaže kako moja ekipa nema srca. Moji igrači imaju najveće srce na svetu. Niko ne sme da tako govori o njima. Kako da se vratiš bez srca u ovakvoj utakmici, kao što smo mi uradili?"

Košarkaši Partizana poraženi su pred domaćom publikom od Monaka sa 72:68 u trećem kolu Top 16 faze Evrokupa.

"Čestitam Monaku, odigrali su dobru utakmicu, igrali su pametno za razliku od nas. Stavili su nas u autobus i "vozali" nas 40 minuta. Falilo je jako malo da preokrenemo na kraju , imali smo zicer na minus 5, pa smo primili trojku iz kontre...", kazao je Trinkijeri.

Italijanski stručnjak pohvalio je pristup svojih igrača u poslednjoj deonici.

"Ne postoji izgubljena utakmica, igra se do poslednje sekunde. Promenili smo pristup i ubrzali igru u četvrtoj četvrtini, zato smo bili bolji. Ali, tokom tri deonice nismo shvatili kako treba da igramo. Bekovi su promašivali otvorene šuteve, a kad je tako onda je teško pobediti. Uprkos tome, pokazali smo ogroman karakter i za mene je to jako važno", rekao je Trinkijeri.

Propustili su košarkaši Partizana voz za pobedu nad Monakom u Beogradu, ali su posle velikih 20 poena minusa uspeli da iskreiraju dramu i da budu na posed od preokreta i pobede.

Međutim neke sitne greške omogućile su gostima iz Kneževine da lakšim putem dođu do pobede. Toga je bio svestan i trener crno-belih Andrea Trinkijeri.0

“Čestitam Monaku, odigrali su vrlo dobru utakmicu. Stavili su nas u školski autobus i vozili skoro 40 minuta. Igrali su pametno, mi nismo, uspeli smo da se vratimo i samo detalji nam nisu omogućili da se borimo za pobedu“, poručio je Trinkijeri.

Jedno od ključnih pitanja bilo je - šta se desilo sa igračima u uvodne tri četvrtine i kako tim nije mogao da odigra kao u poslednjih deset minuta? 

“Utakmica nikada nije izgubljena, dok se ista ne završi. Igra se do poslednje sekunde. Promenili smo mnogo toga u poslednjoj četvrtini, ali od drugog kvartala nismo znali kako treba da igramo s njima. Naši bekovi nijedan otvoren šut nisu mogli da pogode, a kada sam uveo visoku petorku, počeli smo konačno da napadamo. Ali, onda je jedna lopta rešila. Imali smo šanse, ali nismo uspeli. Nisam negativan, verujem da smo pokazali ogroman talenat. Da, bekovi nisu uspeli ništa da pogode, ali ne može svako da odigra onakvu četvrtu četvrtinu“.

Italijan je bio upitan da prokomentariše igru Džoka Lendejla, koji je pogodio nekoliko bitnih šuteva u finišu utakmice?

“Stavili smo ga na četvorku da bi mogao da pogodi nešto sa distance. Tražio sam solucije. U svakoj situaciji vidim nešto što bih mogao da napravim drugačije. Džok je dobar radnik, vodi ekipu, jer je vodio tim u poslednjoj četvrtini“, kaže Trinkijeri i dodaje:

“Atmosfera je bila odlična i žao nam je što nismo uspeli da vratimo to navijačima. Mi moramo da se borimo za svaku loptu, moramo da kopamo svaki dan, da na kraju svake utakmice budemo 'mrtvi', da ostavimo sve na terenu“.

Govorio je i o tome šta bi Partizan mogao da promeni za sledeću evropsku utakmicu, odnosno gostovanje Monaku...

“Moramo da pogledamo snimak, da pronađemo greške i nadam se da nećemo opet da idemo u školu. Sutra svi na autobus, idemo do Morave, opraćemo
ruke, pa ćemo videti hoćemo li sve pogoditi... Sada bez šale. Mora da se pogađa 500 šuteva dnevno, to igrači znaju. Moramo ubrzati igru i pogoditi više šuteva“, rekao je Trinkijeri, ukazujući na to da su Vanja Marinković i Aleks Renfro zajedno imali 0/15 iz igre.

Upitan da prokomentariše statuse Đorđa Gagića, koji je odigrao svega minut i po u ovoj utakmici, potom i Aleksandra Aranitovića koga nema u rotaciji, Trinkijeri je poručio:

“Nije lepo razmišljati o igračima koji nisu igrali, ili su malo igrali“.

"Kad je Partizan krenuo... Moglo svašta da bude"! Monako je kontrolisao meč tri četvrtine, a crno-beli velikom ofanzivom nisu uspeli da nadoknade propušteno. "Ništa još nije gotovo", rekao je trener gostiju.

Slovenački stručnjak Sašo Filipovski zapamtiće sezonu 2018/19 jer je već do njene polovine dva puta gostovao u dvorani "Aleksandar Nikolić" i oba puta pobedio. Prvi put Crvenu zvezdu, a drugi put Partizan.

Nakon uzbudljivog meča protiv crno-belih, u kojem je njegov tim u završnici odbranio prednost i odbio nalet domaćih, trener Monaka je kratko govorio o viđenom.

"Srećan sam što nam je sudbina podarila priliku da dva puta gostujemo u ovom košarkaškom gradu. Igrali smo vrlo dobro tri četvrtine, da bi u poslednjoj izgubili energiju i koncentraciju, pa smo primili čak 30 poena. Partizan je mlad i talentovan tim, imaju trenera koga izuzetno poštujem i siguran sam da će napredovati".

Monako je na polovini Top 16 fazi u prednosti u odnosu na crno-bele (2-1, naspram 1-2). Koliko će revanš naredne srede biti važan?

"Dobili smo meč sa samo četiri poena razlike, ništa nije rešeno. Moramo da potvrdimo ovu pobedu u sledećem kolu, ako želimo da razmišljamo o prolazu".

S obzirom na odlične nastupe francuskog tima u "Pioniru", novinare je očekivano iznenadio skor gostiju u domaćem prvenstvu, 8-8.

"Nismo savršeni. Francuska liga je drugačija nego Evrokup, drugačija košarka, drugačiji sistemi. Tri utakmice smo gubili u poslednja dva poena, nakon vođstva od sedam-osam poena. Ispada da se tamo više mučimo, ali na terenu to ne izgleda tako. Problem su i povrede, Uatara se razboleo na dolasku ovde, Lazerik Džons je u prvoj četvrtini povredio leđa. Sve to utiče... Ne blistamo, ali dajemo sve od sebe... Mali roster, teško se putuje, teško se trenira, ustali smo u pet sati ujutru da bi doputovali ovde, menjajući dva leta".

U još jednom, kraćem osvrtu ka meču, Filipovski je rekao da je završnica bila "otvorena" zahvaljujući velikoj energiji domaćih.

"Bilo je mnogo opasno u poslednjoj četvrtini, kada je Partizan krenuo sa velikom energijom i imao pomoć publike, kao 'šestog igrača'. Moglo je da bude svašta, nismo kontrolisali utakmicu svih 40 minuta".



Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

DA LI ?

16.01.2019 09:48

Srce možda imaju, neka im provjeri oči. U prvom poluvremenu šut za tri 2-16, slobodna bacanja 0-3... Još kada se sjetimo šuta protiv Cedevite, pogađanja se svode na vjerovatnoću nasumičnog bacanja (zavezanih oči).

ODGOVORITE