ЕК: Партизан пропустио воз за ТОП 8!

Монако зна како се игра у Пиониру! Пораз црно-белих у оквиру ТОП 16 фазе Еврокупа - 68:72.  Партизан од катастрофе до егала – Нидам и Монако славили у Београду.  Кошаркаши Партизана поражени су у трећем колу друге фазе Еврокупа на домаћем паркету од стране Монака резултатом 72:68.  Партизан показао карактер, а Монако класу! Црно-бели нису успели да наставе низ добрих резултата пред својим навијачима, али су 21 поен "минуса" у финишу утакмице свели на само четири.

Кошарка 15.01.2019 | 21:00
ЕК: Партизан пропустио воз за ТОП 8!
Партизан је одиграо лош меч од самог почетка па све до краја и ни у једном тренутку није изгледао на ону екипу која је у претходној рунди "разбила" Албу у Београду.

Монако није одиграо претерано добар дуел али је био знатно бољи од противника и играо колико му је било потребно како би разлика константно расла и већ средином треће четвртине дошла до скоро 20 поена.

На самом почетку се видело да се у "Пиониру" неће видети посебно квалитетна кошарка јер је било доста промашаја и изгубљених лопти, али први су се из тог сивила извукли гости. Сашо Филиповски је добро спремио свој тим који није попуштао ни у једном тренутку и њихова предност је само расла.

Црно-бели су се истакли у једној негативној ставци, а било их је много. На полувремену у статистици је писало да Партизан за три шутира 2/16.

У трећој четвртини многи су очекивали да се изабраници Андрее Тринкијерија врате у меч и да покушају да учине меч неизвеснијим, али они су тај квартал изгубили. Монако је био и на максималних +21, али је пред последњих десет минута било 16 разлике за "кнежеве".

Из дворане "Пионир" је долазила енергија са трибина, поприлично значајна гледајући на резултат, али то није помагало домаћину.

Партизан је имао какве-такве шансе да потенцијално закомпликује посао Монаку али сваки пут када су имали шансу да направе неку серију испадали су у одбарни или промашивали шутеве у нападу, тако да никакве неизвесности није било, иако је сјајан посао при крају радио Алексеј Николић.

Последњи "трзај" Партизан је имао на минут и по до краја када су дошли до -5 и имали три напада, али ниједан нису успели да реализују. Дерек Нидам је затим погодио тројку преко руке и "ставио тачку на и".

Најефикаснији код победника био је Џерод Џоунс са 16 поена. Пратили су га Пол Лакомб са 12, Ерик Бакнер са 11 и Дерик Нидам са 10, који је био и "меч винер".

У домаћем саставу Алексеј Николић је имао 16 поена, а Џок Лендејл 14 уз седам скокова. Никола Јанковић је имао 12, а Маркус Пејџ осам поена.

Партизан је на крају шутирао за три 11/34, што и није толико лоше с обзиром да је на полувремену њихов шут био 2/16.

Црно-бели су поразом прекинули серију од три узастопне победе и дошло до скора од 1-2 у другој фази Еврокупа, док су "кнежеви" на 2-1 после три одиграна меча. У наредном колу састају се управо ове две екипе, 22. јануара у Француској.

Кошаркаши Партизана удаљили су се од пласмана у Топ 16 фазу Еврокупа, пошто су пред 6.500 навијача у дворани "Александар Николић" изгубили од Монака, сигурно најбоље екипе коју су угостили ове сезоне.

Гости су више од 30 минута играли готово беспрекорну одбрану, држали су црно-беле испод 15 постигнутих поена по четвртини и у једном тренутку имали чак "плус 21" - 33:54.

Партизан је у последњем кварталу заиграо на све или ништа, коначно су почели да улазе шутеви за три поена, пре свих Алексеја Николића и Џока Лендејла, али било је ипак касно за потпуни преокрет.

Партизан (1-2) - Монако (2-1) 68:72 (13:21, 13:19, 12:14, 30:18)!

Да су изабраници Андрее Тринкијерија одиграли савршену завршницу, можда су и могли да извуку нешто више.

Банџа Си је у једној секвенци повезао блокаду, тројку за 64:69 и украдену лопту, али онда црно-бели нису успели да направе претпоследњи корак на путу потпуног повратка у живот.

Ређали су офанзивне скокове, али исто тако и промашаје, да би на крају неодлучни Николић закомпликовао акцију и завршио је погрешним додавањем. На другој страни је Дерек Нидам, бивши плејмејкер Морнара, погодио тројку за "плус осам" (64:72) и то је минут пре краја значило да је прича за вечерас завршена. Монако је други пут ове сезоне славио у Београду!

Исти тимови састаће се опет следеће среде, али на француској ривијери. Пре тога ће Партизан гостовати у још једном приморском граду, али у оквиру АБА лиге - у Задру (субота, 17.00).

Пуне трибине дворане Пионир дочекале су Монако, али Партизан није успео да веже и четврти победу у свим такмичењима. Гостујући тим је показао да има квалитет, искуство и да може да игра у атмосфери Пионира па је после Црвене звезде и Партизан морао да положи оружје пред кошаркашима Саше Филиповског у оквиру трећег кола Еврокупа - 68:72 . Кренуло је наопако, тако се и наставило, на крају и завршило. Партизан је пропустио прилику да направи велики корак ка четвртфиналу, али имаће црно-бели још шанси. 

Била је шанса да се црно-бели врате у последњих 10 минута када су на крилима Алексеја Николића и ЏокаЛендејла  спустили разлику испод 10 поена разлике. Нидам је дао тројку, потом је Пејџ узвратио, али црно-беели нису имали снаге за потпун  преокрет. Уследио је још један кош Нидама и ту је био крај.

Од самог старта су Кнежеви показали да имају мирноћу у игри, да добро контролишу ритам игре, док се Партизан мучио при шуту за три поена и у првих 20 минута шутирао 2/16 за три поена што је недопустиво. Зато су гости и отишли на одмор с 14 поена предности. На крају и успели да славе.

Партизан после овог меча има скор 1-2 и у наредној утакмици гостује управо Монаку.

Одмах на почетку гостујући тим је показао колико је брза и незгодна екипа па је преко Робинсонастигао до лаких поена из транзиције,  али и са а дистанце, док је Партизан меч отворио са три промашене тројке. Никола Јанковић  је добро  отворио меч испод коша и држао резултатски егал. Одлично се кретао кроз рекет без лопте и користио прилике.

Црно-бели су имали проблема у организацији напада када на паркет није било Ренфроа, а гости су играли добро, погодили шутеве споља и дошли до иницијалне предности од после тројке Гладира 19:10. Двојка Робинсона у последњој секунди  прве четвртине само је заокружило врло лошу отварајућу четвртину црно-белих.

Монако је играо одличну одбрану на старту друге деонице, јако су тешко црно-бели пролазили до коша, а шут за три је у једном моменту био ужасних 1/10! Само четири поена заостатка (17:21) у том моменту је било одлично за Паризан у односу на поменути податак.

Генерално се утисак из првих 20 минута односи на огроман број промашених шутева за три поена (2/16), на зрелу игру Пола Лакомба, генерално Монака, који је отишао на одмор с 14 поена предности (40:26). Уз контролу скока.  Морао је Партизан нешто драстично да промени како би у наставку дошао до преокрета. Јако, јако слаба игра је то била у првих 20 минута.

Очекивала се реакција црно-белих  у наставку, посебно  у трећој деоници…

Ипак, црно-бели су наставили са смушеном игром, као да им пауза није нимало помогла да нешто промене. Ритам је био исти као и у првом делу игре па су гости стигли и до 21 поена предности 33:54. Некако је и наставак игре био попут дупликата првог дела.

Морало је да се догоди чудо па да Партизан добије овај меч.  Деловало је д да могу црно-бели, али ипак не дешавају се преокрети сваки дан.

ПАРТИЗАН – МОНАКО 68:72
/13:21, 13:19, 12:14, 30:18/

Дворана: Александар Николић;
Гледалаца: 6.500;
Судије: Борис Рижик, Роберт Виклицки, Амит Балак.

ПАРТИЗАН: Н. Јанковић 12, Пејџ 8, Си 6, Маринковић – (0/6), Гегић -, Величковић -, Загорац 7, Ренфро – (0/9), С. Јанковић 5, Лендејл 14 (7ск), Гагић -, Николић 16 (5ас).

МОНАКО: Л. Џонс -, Бери -, Нидам 10, Лакомб 12 (6ас), Гладир 6, Кикановић 9, Лубаки -, Џ. Џонс 16 (11ск), Робинсон 8, Бакнер 11 (7ск), Жозеф -.

РЕЗУЛТАТИ 3. КОЛА Е ГРУПЕ

Партизан - Монако 68:72

среда

Ритас - Алба 18.00

ТАБЕЛА: Монако 2-1, Ритас 1-1, Алба 1-1, Партизан 1-2.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар