Званично: Фулам купио Бабела за 2.000.000!

Холанђанин код Митровића! Фулам довео нападача: Уз Митровића и Бабел! Искусни Холанђанин напустио је Бешикташ и вратио се у Премијер лигу.

Фудбал 16.01.2019 | 14:45
Званично: Фулам купио Бабела за 2.000.000!
Сада је и званично, Рајан Бабел је нови играч Фулама!

Александар Митровић добио је још једног саиграча у нападу Фулама.

Најбољи српски фудбалер у 2018. години имаће у наставку сезоне подршку Рајана Бабела (32), бившег офанзивца Ливерпула и доскорашњег играча Бешикташа.

Холандски репрезентативац потписао је уговор до краја сезоне и придружио се екипи Клаудија Ранијерија.

Бабело је способан да игра на свим нападачким позицијама, а наступајући три и по године за Ливерпул сабрао је 146 наступа у Премијер лиги, му најјаче национално такмичење дефинитивно није непознаница.

Након што је преузео број "12", Бабел је рекао да верује у опстанак.

"То је један од разлога због којих сам овде - да помогнем да се то догоди. Спреман сам, узбуђен и не могу да дочекам", изјавио је холандски ветеран, који је био члан Бешикташа тачно две године и у његовом дресу освојио титулу и постигао 29 голова на 89 утакмица.

Бабел ће појачати конкуренцију пре свега нашем Александру Митровићу (24 утакмице/осам голова) и Абубакару Камари (15 утакмица/5 голова). Према писању енглеских медија, њих двојица су се претходних дана сукобили на часу јоге.

Холандски нападач је дошао у лондонски клуб из Бешикташа у трансферу вредном 2.000.000 евра. Поменути износ ће Фулам платити Турцима на име позајмице до краја сезоне када Бабелу истиче уговор са истанбулским клубом и када ће бити слободан у избору нове средине.

С обзиром на финансијске проблеме које има, Бешикташ је само желео да се реши Бабеловог високог уговора који је износио око 3.000.000 евра по сезони. Из истог разлога је недавно раскинут уговор са португалским штопером Пепеом који је прешао у Порто. На крају је успео да позајмицом покрије нешто више од онога што је ове сезоне исплатио Бабелу за половину годишњег уговора.

Бабел је прва аквизиција Фулама у овом прелазном року и представљајће значајно појачање за тимКлаудија Ранијерија.

„Дефинитивно верујем у Фуламов опстанак  и то је један од разлог због којих сам овде. Спреман сам, узбуђен и једва чекам да заиграм“, рекао је Бабел на промоцији.

Он је претходне две сезоне носио дрес Бешикташа са успехом, а раније је играо још за Депортиво, Ал Аин, Касимпашу, Ајакс, Хофенхајм и Ливерпул. Има 32 године и стандардан је репрезентативац Холандије.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар