Zvanično: Fulam kupio Babela za 2.000.000!

Holanđanin kod Mitrovića! Fulam doveo napadača: Uz Mitrovića i Babel! Iskusni Holanđanin napustio je Bešiktaš i vratio se u Premijer ligu.

Fudbal 16.01.2019 | 14:45
Zvanično: Fulam kupio Babela za 2.000.000!
Sada je i zvanično, Rajan Babel je novi igrač Fulama!

Aleksandar Mitrović dobio je još jednog saigrača u napadu Fulama.

Najbolji srpski fudbaler u 2018. godini imaće u nastavku sezone podršku Rajana Babela (32), bivšeg ofanzivca Liverpula i doskorašnjeg igrača Bešiktaša.

Holandski reprezentativac potpisao je ugovor do kraja sezone i pridružio se ekipi Klaudija Ranijerija.

Babelo je sposoban da igra na svim napadačkim pozicijama, a nastupajući tri i po godine za Liverpul sabrao je 146 nastupa u Premijer ligi, mu najjače nacionalno takmičenje definitivno nije nepoznanica.

Nakon što je preuzeo broj "12", Babel je rekao da veruje u opstanak.

"To je jedan od razloga zbog kojih sam ovde - da pomognem da se to dogodi. Spreman sam, uzbuđen i ne mogu da dočekam", izjavio je holandski veteran, koji je bio član Bešiktaša tačno dve godine i u njegovom dresu osvojio titulu i postigao 29 golova na 89 utakmica.

Babel će pojačati konkurenciju pre svega našem Aleksandru Mitroviću (24 utakmice/osam golova) i Abubakaru Kamari (15 utakmica/5 golova). Prema pisanju engleskih medija, njih dvojica su se prethodnih dana sukobili na času joge.

Holandski napadač je došao u londonski klub iz Bešiktaša u transferu vrednom 2.000.000 evra. Pomenuti iznos će Fulam platiti Turcima na ime pozajmice do kraja sezone kada Babelu ističe ugovor sa istanbulskim klubom i kada će biti slobodan u izboru nove sredine.

S obzirom na finansijske probleme koje ima, Bešiktaš je samo želeo da se reši Babelovog visokog ugovora koji je iznosio oko 3.000.000 evra po sezoni. Iz istog razloga je nedavno raskinut ugovor sa portugalskim štoperom Pepeom koji je prešao u Porto. Na kraju je uspeo da pozajmicom pokrije nešto više od onoga što je ove sezone isplatio Babelu za polovinu godišnjeg ugovora.

Babel je prva akvizicija Fulama u ovom prelaznom roku i predstavljajće značajno pojačanje za timKlaudija Ranijerija.

„Definitivno verujem u Fulamov opstanak  i to je jedan od razlog zbog kojih sam ovde. Spreman sam, uzbuđen i jedva čekam da zaigram“, rekao je Babel na promociji.

On je prethodne dve sezone nosio dres Bešiktaša sa uspehom, a ranije je igrao još za Deportivo, Al Ain, Kasimpašu, Ajaks, Hofenhajm i Liverpul. Ima 32 godine i standardan je reprezentativac Holandije.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar