АО: Спектакл и драма до касно у ноћ!

Тим "сломио" Пера за друго коло! Аустријски тенисер, Доминик Тим, победио је Француза, Беноу Пера, са 3-2 у сетовима и пласирао се у друго коло Аустралијан опена.

Тенис 15.01.2019 | 18:00
АО: Спектакл и драма до касно у ноћ!
Тим је некако успео да "сломи" Пера после три часа и 42 минута игре у мечу који је трајао до после два ујутру по Аустралијском времену, 4:6, 3:6, 7:5, 6:1, 6:3.

Фаворизовани Тим је добро почео меч и наставио да рутински добија поене против Пера, те повео са 2-0 у сетовима. Тада је изгледало да ће Аустријанац добити меч лако, према очекивањима.

Беноа Пер је некако смогао снаге и успео да узврати ударац – решио је трећи сет у своју корист у последњим тренуцима за брејк, а онда и "разбио" Доминика у четвртом сету.

Током петог сета се видело већ да су оба тенисера веома исрцпљена, али ниво тениса није значајно опао. У Мелбурну је виђена велика борба и неки веома атрактивни поени, иако су обојица користила последње атоме снаге.

После велике неизвесностиТим је на 4:3 искористио брејк прилику, а затим и одсервирао за меч. Ни у том гему није било лако, јер је Пер спасао три меч лопте, али на крају ипак попустио.

Аустријски тенисер у другом колу за противника има 19-годишњег Аустралијанца Алексеја Попирина.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар