AO: Spektakl i drama do kasno u noć!

Tim "slomio" Pera za drugo kolo! Austrijski teniser, Dominik Tim, pobedio je Francuza, Benou Pera, sa 3-2 u setovima i plasirao se u drugo kolo Australijan opena.

Tenis 15.01.2019 | 18:00
AO: Spektakl i drama do kasno u noć!
Tim je nekako uspeo da "slomi" Pera posle tri časa i 42 minuta igre u meču koji je trajao do posle dva ujutru po Australijskom vremenu, 4:6, 3:6, 7:5, 6:1, 6:3.

Favorizovani Tim je dobro počeo meč i nastavio da rutinski dobija poene protiv Pera, te poveo sa 2-0 u setovima. Tada je izgledalo da će Austrijanac dobiti meč lako, prema očekivanjima.

Benoa Per je nekako smogao snage i uspeo da uzvrati udarac – rešio je treći set u svoju korist u poslednjim trenucima za brejk, a onda i "razbio" Dominika u četvrtom setu.

Tokom petog seta se videlo već da su oba tenisera veoma isrcpljena, ali nivo tenisa nije značajno opao. U Melburnu je viđena velika borba i neki veoma atraktivni poeni, iako su obojica koristila poslednje atome snage.

Posle velike neizvesnostiTim je na 4:3 iskoristio brejk priliku, a zatim i odservirao za meč. Ni u tom gemu nije bilo lako, jer je Per spasao tri meč lopte, ali na kraju ipak popustio.

Austrijski teniser u drugom kolu za protivnika ima 19-godišnjeg Australijanca Alekseja Popirina.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar