Азијски куп: Ревија криминалних одлука судије!

Оштетио Сирију за пенал, па свирао исти после саплитања двојице саиграча?! И онда гол Аустралије у 94. минуту! Ово се не виђа често!

Фудбал 15.01.2019 | 17:45
Азијски куп: Ревија криминалних одлука судије!
Пораз од Јордана на отварању Азијских игара очигледно је оставио траг на фудбалере Аустралије, пошто су се прописно намучили у окршају са, објективно, далеко слабијом Сиријом.

Кенгури су на крају однели велику победу (3:2) уз касни гол Азиза Бехича у четвртом минуту надокнаде, али су стрепели до последњег секунда.

Много ће се после ове утакмици говорити о, благо речено, дискутабилним одлукама мексичког арбитраЦезара Артура Рамоса. Млади судија (35) показао је да можда још није довољно сазрео за овај ниво фудбала, пошто је са две одлуке директно утицао на ток сусрета. Оба пута у ситуацијама када је требало да се досуди најстрожа казна.

Први моменат вредан пажње забележен је у 60. минуту, када је искусни Марк Милиган, иначе штоперски партнер Милоша Дегенека, играо руком у свом казненом простору после центаршута сиријског десног бека Хусеина Ал Иваједа. Милиган је лоше уштоповао лопту, после чега га је иста погодила директно у руку. И мада није било намере да одигра тако, Милиганова рука је била у неприродном положају, далеко од тела, због чега је арбитар требало да досуди пенал. У том моменту Аустралија је водила са 2:1.

Тачно двадесет минута касније Рамос је ипак свирао пенал за Сирију и тако практично надонкадио штету насталу због пређашње ситуације. Међутим, убрзо је откривено да је један играч Сирије саплео другог, а да је Милош Дегенек био колатерална штета, пошто је навео арбитра да помисли како је он био изгредник у целој ситуацији. Омар Ал Сома, који је управо и био саплетен, искористио је ударац са креча, изједначио на 2:2 и тако у том моменту омогућио Сирији да се пласира у другу фазу као један од четири најбоља трећепласирана тима, пошто је истовремено Палестина играла 0:0 са Јорданом.

Међутим, да космичке правде ипак постоји видело се у четвртом минуту надокнаде. Аустралијски везиста хрватских корена Том Рогић искористио је асистенцију Кристофера Икономидиса и закуцао лопту у противничку мрежу са велике, чиме је поставио коначни резултат утакмице – 3:2. Овај погодак, треба нагласити, Аустралији ништа није значио, пошто би свакако даље ишла са другог места. Али, вероватно је код Кенгура прорадио инат после оног гола Сирије...

Пре ових дешавања голове за Аустралију постигли су Мејбил у 41. и Икономидис у 54. минуту, односно Крибину 43. минут за Сирију.

Јордан и Палестина су одиграли 0:0. Тако у даље такмичење Јордан иде са највише позиције у групи, док је Палестина прескочила Сирију и највероватније иде даље са два освојена бода и на трећој позицији. 

АЗИЈСКЕ ИГРЕ - ГРУПА Б

Аустралија – Сирија 3:2 (1:1)
/Мејбил 41, Икономидис 54, Рогић 90+3 – Крибин 43, Ал Сома 80 пенал/

Јордан – Палестина 0:0

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар