Azijski kup: Revija kriminalnih odluka sudije!

Oštetio Siriju za penal, pa svirao isti posle saplitanja dvojice saigrača?! I onda gol Australije u 94. minutu! Ovo se ne viđa često!

Fudbal 15.01.2019 | 17:45
Azijski kup: Revija kriminalnih odluka sudije!
Poraz od Jordana na otvaranju Azijskih igara očigledno je ostavio trag na fudbalere Australije, pošto su se propisno namučili u okršaju sa, objektivno, daleko slabijom Sirijom.

Kenguri su na kraju odneli veliku pobedu (3:2) uz kasni gol Aziza Behiča u četvrtom minutu nadoknade, ali su strepeli do poslednjeg sekunda.

Mnogo će se posle ove utakmici govoriti o, blago rečeno, diskutabilnim odlukama meksičkog arbitraCezara Artura Ramosa. Mladi sudija (35) pokazao je da možda još nije dovoljno sazreo za ovaj nivo fudbala, pošto je sa dve odluke direktno uticao na tok susreta. Oba puta u situacijama kada je trebalo da se dosudi najstroža kazna.

Prvi momenat vredan pažnje zabeležen je u 60. minutu, kada je iskusni Mark Miligan, inače štoperski partner Miloša Degeneka, igrao rukom u svom kaznenom prostoru posle centaršuta sirijskog desnog beka Huseina Al Ivajeda. Miligan je loše uštopovao loptu, posle čega ga je ista pogodila direktno u ruku. I mada nije bilo namere da odigra tako, Miliganova ruka je bila u neprirodnom položaju, daleko od tela, zbog čega je arbitar trebalo da dosudi penal. U tom momentu Australija je vodila sa 2:1.

Tačno dvadeset minuta kasnije Ramos je ipak svirao penal za Siriju i tako praktično nadonkadio štetu nastalu zbog pređašnje situacije. Međutim, ubrzo je otkriveno da je jedan igrač Sirije sapleo drugog, a da je Miloš Degenek bio kolateralna šteta, pošto je naveo arbitra da pomisli kako je on bio izgrednik u celoj situaciji. Omar Al Soma, koji je upravo i bio sapleten, iskoristio je udarac sa kreča, izjednačio na 2:2 i tako u tom momentu omogućio Siriji da se plasira u drugu fazu kao jedan od četiri najbolja trećeplasirana tima, pošto je istovremeno Palestina igrala 0:0 sa Jordanom.

Međutim, da kosmičke pravde ipak postoji videlo se u četvrtom minutu nadoknade. Australijski vezista hrvatskih korena Tom Rogić iskoristio je asistenciju Kristofera Ikonomidisa i zakucao loptu u protivničku mrežu sa velike, čime je postavio konačni rezultat utakmice – 3:2. Ovaj pogodak, treba naglasiti, Australiji ništa nije značio, pošto bi svakako dalje išla sa drugog mesta. Ali, verovatno je kod Kengura proradio inat posle onog gola Sirije...

Pre ovih dešavanja golove za Australiju postigli su Mejbil u 41. i Ikonomidis u 54. minutu, odnosno Kribinu 43. minut za Siriju.

Jordan i Palestina su odigrali 0:0. Tako u dalje takmičenje Jordan ide sa najviše pozicije u grupi, dok je Palestina preskočila Siriju i najverovatnije ide dalje sa dva osvojena boda i na trećoj poziciji. 

AZIJSKE IGRE - GRUPA B

Australija – Sirija 3:2 (1:1)
/Mejbil 41, Ikonomidis 54, Rogić 90+3 – Kribin 43, Al Soma 80 penal/

Jordan – Palestina 0:0

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar