Званично: О'Нил тренер Нотингем Фореста!

Дакле, дефинитивно ништа од Јокановића! Јокановић још слободан, Форест вратио клупску легенду! Некадашњи шампион Европе поставио је за менаџера стручњака који је као играч учествовао у највећим успесима клуба.

Фудбал 16.01.2019 | 08:15
Званично: О'Нил тренер Нотингем Фореста!
И пре растанка Нотингем Фореста и Аитора Каранке, у енглеским медијама помињано је да би Славиша Јокановић могао да преузе екипу клуба који је био шампион Европе 1979. и 1980. године.

Та информација поновљена је у "Скај Спортсу" и када је Шпанац дефинитивно напустио Форест, али Јокановић ипак није сео на клупу.

Управа члана Чемпионшипа поверила је екипу Мартину О' Нилу (66), доскорашњем селектору Републике Ирске.

Претходних дана, О'Нил се у Бирмингему и Лондону сретао са грчким милионером, Евангелосом Маринакисом и постигли су договор да менаџер из Северне Ирске поведе екипу ка Премијер лиги, у којој је последњи пут играла у сезони 1998/99.

О'Нил се на неки начин вратио кући, јер је био играч Фореста пуну деценију (1971-81) и члан најславнијих генерација у клупској историји.

Интересантно је да је он и пре 25 година био близу клупе "шумара", али је тренерску каријеру ипак градио и изградио у другим клубовима, попут Викомба, Норича, Селтика, Астон виле и Сандерленда.

Енглески лист "Гардијан" објавио је да је Маринакис, који је власник и Олимпијакоса, био одушевљен О'Ниловом енергијом и жељом да успе са клубом у који је први пут стигао пре скоро 50 година.

Познати стручњак остварио је највеће успехе у Лестеру, где је био омиљени менаџер до Клаудија Ранијерија, творца шампионског тима и успеха. О'Нил је са "лисицама" изборио пласман у Премијер лигу и увео екипу у друштво од 10 најбољих тимова у Енглеској.

Заправо, стручнак из Северне Ирске је једну лошу епизоду имао на клупи Сандерленда, где је добио отказ 2013, али се брзо вратио на највећу сцену и водећи репрезентацију Републике Ирске учествовао у нокаут фази Европског првенства 2016. године.

До краја лигашког дела Чемпионшипа остало је 19 утакмица, а Форест је тренутно девети на табели, са четири бода мање од позиције која води у плеј-оф за пласман у Премијер лигу.

Нотингем Форест је и званично потврдио оно што је јуче најављено: Мартин О'Нил је нови тренер Шумара.

Долазак О'Нила на клупу Шумара значи и дефинитиван крај могућности да Славиша Јокановић седне на клупу Нотингема. Иако је у многим енглеским медијима словио за фаворита да добије посао то се очигледно неће десити.

Како се и истиче на сајту клуба, О'Нил је овако реализовао свој животни сан да седне на клупу свог вољеног Нотингем Фореста. Ово није само пука реторика јер је Мартин О'Нил као играч провео 10 година у Нотингему и за то време одиграо чак 371 утакмицу и дао 62 поготка.

Као играч је био члан Нотингема од 1971. до 1981. године, а сада је постао 11. менаџер Фореста од јуна 2011. године. Са 66 година и клубовима попут Норича, Лестера, Селтика, Астон Виле и Сандерленда у свом ЦВ-ју, свакако на клупи Шумара неће недостајати искуства.

О'Нил је са Форестом био првак Европе. Ово је његов повратак кући. И најава бољих дана за овај клуб који је тренутно у серији лоших резултата. Шумари имају 39 освојених бодова, толико има и Бирмингем који је на осмој позицији. 

Надају се у овом клубу да ће долазак Мартина О'Нила бити шок терапија за екипу.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар