Zvanično: O'Nil trener Notingem Foresta!

Dakle, definitivno ništa od Jokanovića! Jokanović još slobodan, Forest vratio klupsku legendu! Nekadašnji šampion Evrope postavio je za menadžera stručnjaka koji je kao igrač učestvovao u najvećim uspesima kluba.

Fudbal 16.01.2019 | 08:15
Zvanično: O'Nil trener Notingem Foresta!
I pre rastanka Notingem Foresta i Aitora Karanke, u engleskim medijama pominjano je da bi Slaviša Jokanović mogao da preuze ekipu kluba koji je bio šampion Evrope 1979. i 1980. godine.

Ta informacija ponovljena je u "Skaj Sportsu" i kada je Španac definitivno napustio Forest, ali Jokanović ipak nije seo na klupu.

Uprava člana Čempionšipa poverila je ekipu Martinu O' Nilu (66), doskorašnjem selektoru Republike Irske.

Prethodnih dana, O'Nil se u Birmingemu i Londonu sretao sa grčkim milionerom, Evangelosom Marinakisom i postigli su dogovor da menadžer iz Severne Irske povede ekipu ka Premijer ligi, u kojoj je poslednji put igrala u sezoni 1998/99.

O'Nil se na neki način vratio kući, jer je bio igrač Foresta punu deceniju (1971-81) i član najslavnijih generacija u klupskoj istoriji.

Interesantno je da je on i pre 25 godina bio blizu klupe "šumara", ali je trenersku karijeru ipak gradio i izgradio u drugim klubovima, poput Vikomba, Noriča, Seltika, Aston vile i Sanderlenda.

Engleski list "Gardijan" objavio je da je Marinakis, koji je vlasnik i Olimpijakosa, bio oduševljen O'Nilovom energijom i željom da uspe sa klubom u koji je prvi put stigao pre skoro 50 godina.

Poznati stručnjak ostvario je najveće uspehe u Lesteru, gde je bio omiljeni menadžer do Klaudija Ranijerija, tvorca šampionskog tima i uspeha. O'Nil je sa "lisicama" izborio plasman u Premijer ligu i uveo ekipu u društvo od 10 najboljih timova u Engleskoj.

Zapravo, stručnak iz Severne Irske je jednu lošu epizodu imao na klupi Sanderlenda, gde je dobio otkaz 2013, ali se brzo vratio na najveću scenu i vodeći reprezentaciju Republike Irske učestvovao u nokaut fazi Evropskog prvenstva 2016. godine.

Do kraja ligaškog dela Čempionšipa ostalo je 19 utakmica, a Forest je trenutno deveti na tabeli, sa četiri boda manje od pozicije koja vodi u plej-of za plasman u Premijer ligu.

Notingem Forest je i zvanično potvrdio ono što je juče najavljeno: Martin O'Nil je novi trener Šumara.

Dolazak O'Nila na klupu Šumara znači i definitivan kraj mogućnosti da Slaviša Jokanović sedne na klupu Notingema. Iako je u mnogim engleskim medijima slovio za favorita da dobije posao to se očigledno neće desiti.

Kako se i ističe na sajtu kluba, O'Nil je ovako realizovao svoj životni san da sedne na klupu svog voljenog Notingem Foresta. Ovo nije samo puka retorika jer je Martin O'Nil kao igrač proveo 10 godina u Notingemu i za to vreme odigrao čak 371 utakmicu i dao 62 pogotka.

Kao igrač je bio član Notingema od 1971. do 1981. godine, a sada je postao 11. menadžer Foresta od juna 2011. godine. Sa 66 godina i klubovima poput Noriča, Lestera, Seltika, Aston Vile i Sanderlenda u svom CV-ju, svakako na klupi Šumara neće nedostajati iskustva.

O'Nil je sa Forestom bio prvak Evrope. Ovo je njegov povratak kući. I najava boljih dana za ovaj klub koji je trenutno u seriji loših rezultata. Šumari imaju 39 osvojenih bodova, toliko ima i Birmingem koji je na osmoj poziciji. 

Nadaju se u ovom klubu da će dolazak Martina O'Nila biti šok terapija za ekipu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar