АО: Најбоља се намучила на старту "Ози опена"! И још...

Прва тенисерка света Симона Халеп пласирала се у друго коло Отвореног првенства Аустралије после доста проблема.

Тенис 15.01.2019 | 15:15
АО: Најбоља се намучила на старту "Ози опена"! И још...
Халеп је тек после преокрета савладала Естонку Кају Канепи са 6:7, 6:4, 6:2, након два сата и 12 минута игре.

Противница тенисерки из Румуније у наредној рунди биће Софија Кенин из САД, која је после три сета била боља од Веронике Кудерметове.

У међувремену је елиминисана још једна носитељка, Кинескиња Шуаи Женг је савладала Словакињу Доминику Цибулкову у три сета 6:2, 4:6, 6:2.

Женг у другој рунди очекује дуел са Каролином Плишковом, и Чехиња је на старту АО играла три сета, победила је Рускињу Ану Блинкову 7:6, 2:6, 6:2.

Кокинакис разочарао Аустралијанце, Венус се придружила сестри. Домаћи тенисер Танаси Кокинакис предао је меч првог кола Отвореног првенства Аустралије, на разочарање домаће публике.

Кокинакис је због повреде морао да Тару Данијелу из Јапана, иако је водио са 1-0 у сетовима.

Данијел ће у наредној рунди играти против 25. носиоца Дениса Шаповалова, који је у три сета победио Пабла Андухара.

Меч је предао и Летонац Ернест Гулбис, иако је водио 1:0 у сетовима против Станисласа Вавринке из Швајцарске.

Немац Филип Колшрајбер је са 3-0 победио Ли Џеа из Кине, док је Миша Зверев после три сета поражен од домаћег тенисера Алексеја Попирина.

Седма тенисерка света Елина Свитолина није имала проблема против Викторије Голубић, коју је победила са 2-0 (6:1, 6:2).

Венус Вилијамс је прошла у друго коло после велике борбе и победе над Румунком Михаелом Бузарнеску са 2-1 у сетовима.

Прва два сета у мечу који је трајао више од два и по сата завршена су у тај-брејку, док је Американка одлучујући, трећи добила са 6:2 у гемовима.

Раонић вратио Кирјоса на одмор, Цонга на Новака, Стен се само загрејао! Милош Раонић, Жо-Вилфред Цонга и Станислас Вавринка пласирали су се у друго коло Аустралијан опена.

У вероватно дербију прве рунде Раонић је без превише проблема елиминисао највећу наду Аустралије Ника Кирјоса у три сета, са 6:4, 7:6 (5), 6:4.

Ток меча умногоме је одлучила завршница првог сета када је после неизвесне борбе без иједне брејк прилике у првих девет гемова, Канађани у десетом искористио пад концентрације ривала и из трећег покушаја стигао до брејка за 1-0.

Сличан ток имао је и други сет, није било брејк прилика опет до десетог гема када опет Раонић први стиже до те шансе, али Кирјос овај пут успева да се одбрани.

Уследио је једнако неизвестан тај-брејк у којем је више стрпљења имао Канађанин који стиже до 2-0 и тако трасира пут ка победи.

Кирјос успева да се одбрани од налета Раонића на отварању трећег сета, спасава две брејк лопте, али не и трећу у петом гему када Канађанин ставља тачку на меч.

Раонић ће у другом колу играти против Стена Вавринке који је на мечу са Ернестсом Гулбисом успео само да се мало боље загреје.

Летонац је добио први сет 6:3, али је при вођству Швајцарца 3:1 у другом био приморан да му преда меч.

Победу у три сета остварио је и искусни Цонга над Словаком Мартином Клижаном са 6:4, 6:4, 7:6 (5) и изборио дуел са Новаком Ђоковићем.

Француз и Србин имају дугу заједничку историју, Новак је пре 11 година управо против Цонге стигао до прве титуле у Мелбурну.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар