AO: Najbolja se namučila na startu "Ozi opena"! I još...

Prva teniserka sveta Simona Halep plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije posle dosta problema.

Tenis 15.01.2019 | 15:15
AO: Najbolja se namučila na startu "Ozi opena"! I još...
Halep je tek posle preokreta savladala Estonku Kaju Kanepi sa 6:7, 6:4, 6:2, nakon dva sata i 12 minuta igre.

Protivnica teniserki iz Rumunije u narednoj rundi biće Sofija Kenin iz SAD, koja je posle tri seta bila bolja od Veronike Kudermetove.

U međuvremenu je eliminisana još jedna nositeljka, Kineskinja Šuai Ženg je savladala Slovakinju Dominiku Cibulkovu u tri seta 6:2, 4:6, 6:2.

Ženg u drugoj rundi očekuje duel sa Karolinom Pliškovom, i Čehinja je na startu AO igrala tri seta, pobedila je Ruskinju Anu Blinkovu 7:6, 2:6, 6:2.

Kokinakis razočarao Australijance, Venus se pridružila sestri. Domaći teniser Tanasi Kokinakis predao je meč prvog kola Otvorenog prvenstva Australije, na razočaranje domaće publike.

Kokinakis je zbog povrede morao da Taru Danijelu iz Japana, iako je vodio sa 1-0 u setovima.

Danijel će u narednoj rundi igrati protiv 25. nosioca Denisa Šapovalova, koji je u tri seta pobedio Pabla Anduhara.

Meč je predao i Letonac Ernest Gulbis, iako je vodio 1:0 u setovima protiv Stanislasa Vavrinke iz Švajcarske.

Nemac Filip Kolšrajber je sa 3-0 pobedio Li Džea iz Kine, dok je Miša Zverev posle tri seta poražen od domaćeg tenisera Alekseja Popirina.

Sedma teniserka sveta Elina Svitolina nije imala problema protiv Viktorije Golubić, koju je pobedila sa 2-0 (6:1, 6:2).

Venus Vilijams je prošla u drugo kolo posle velike borbe i pobede nad Rumunkom Mihaelom Buzarnesku sa 2-1 u setovima.

Prva dva seta u meču koji je trajao više od dva i po sata završena su u taj-brejku, dok je Amerikanka odlučujući, treći dobila sa 6:2 u gemovima.

Raonić vratio Kirjosa na odmor, Conga na Novaka, Sten se samo zagrejao! Miloš Raonić, Žo-Vilfred Conga i Stanislas Vavrinka plasirali su se u drugo kolo Australijan opena.

U verovatno derbiju prve runde Raonić je bez previše problema eliminisao najveću nadu Australije Nika Kirjosa u tri seta, sa 6:4, 7:6 (5), 6:4.

Tok meča umnogome je odlučila završnica prvog seta kada je posle neizvesne borbe bez ijedne brejk prilike u prvih devet gemova, Kanađani u desetom iskoristio pad koncentracije rivala i iz trećeg pokušaja stigao do brejka za 1-0.

Sličan tok imao je i drugi set, nije bilo brejk prilika opet do desetog gema kada opet Raonić prvi stiže do te šanse, ali Kirjos ovaj put uspeva da se odbrani.

Usledio je jednako neizvestan taj-brejk u kojem je više strpljenja imao Kanađanin koji stiže do 2-0 i tako trasira put ka pobedi.

Kirjos uspeva da se odbrani od naleta Raonića na otvaranju trećeg seta, spasava dve brejk lopte, ali ne i treću u petom gemu kada Kanađanin stavlja tačku na meč.

Raonić će u drugom kolu igrati protiv Stena Vavrinke koji je na meču sa Ernestsom Gulbisom uspeo samo da se malo bolje zagreje.

Letonac je dobio prvi set 6:3, ali je pri vođstvu Švajcarca 3:1 u drugom bio primoran da mu preda meč.

Pobedu u tri seta ostvario je i iskusni Conga nad Slovakom Martinom Kližanom sa 6:4, 6:4, 7:6 (5) i izborio duel sa Novakom Đokovićem.

Francuz i Srbin imaju dugu zajedničku istoriju, Novak je pre 11 godina upravo protiv Conge stigao do prve titule u Melburnu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar