АО: Ђоковић успјешно започео мисију "007"!

Први меч као јачи тренинг – Ђоковић лагано до другог кола.  Новак Ђоковић без имало муке се пласирао у друго коло Аустралијан опена.  Најбољи тенисер света победом је стартовао на Аустралијан Опену, и то убедљивом. Следећи ривал Жо-Вилфред Цонга у репризи финала Мелбурна 2008. године.

Тенис 15.01.2019 | 13:30
АО: Ђоковић успјешно започео мисију "007"!
Најбољи тенисер света савладао је Американца Мичела Кругера у три сета 6:3, 6:2, 6:2.

Ђоковић ће после 230. играча на АТП листи у наредној рунди имати знатно тежи изазов, искусног Француза Жо-Вилфреда Цонгу.

Кругер је сјајно отворио меч и одузео сервис Ђоковићу за 2:1, али је тако само разгоропадио Србина који је од тог тренутка успотавио апсолутну доминацију. 

Новак је одмах вратио брејк, а после неколико мирних гемова дочекао је прилику да одузме сервис ривалу у идеалном тренутку за 5:3 и својим сервисом да "овери" први сет.

Ђоковић користи моментум и прави нови брејк у уводном гему другог сета, из четврте шансе, чиме је одмах сломио дух Кругеру. 

У лаганом ритму је освајао наредне гемове, да би у петом опет одузео сервис Американцу и још лакше него први освојио и други сет. 

Кругер је успео да одбрани уводни сервис-гем трећег сета, потом и жесток налет Ђоковића у трећем гему који је трајао 15 минута и у којем је Србин имао пет брејк прилика. 

Међутим, Србин је осетио да је тренутак у којем се прелама меч па је већ у петом гему коначно одузео сервис Американцу, а потом још једном за лагану победу после два сата игре на "Род Лејвер Арени".

Најбољи тенисер света успешно је започео поход ка седмој титули на Аустралијан Опену.

Новак Ђоковић - Мичел Кругер 3:0, по сетовима 6:3, 6:2, 6:2, после два сата и три минута игре.

Није Новак демонстрирао игру које се ривали плаше, није био на највишем нивоу, али је остварио зацртани циљ - уписао први тријумф на првом гренд слему сезоне.

Било је евидентно на почетку да је игра Мичела Кругера за њега била непознаница, што је Американац искористио и први направио брејк, али је то било све што је урадио на мечу против првог тенисера света.

Ђоковићу као да је то било потребно да се тргне, разигра и на терену постави ствари како и треба да се одвијају, с обзиром на то да је Кругер тек 230. играч света.

Из гема у гем, Ђоковић је подизао ниво игре и убедљиво и брзо низао поене, правио брејкове и освајао гемове.

Дуел против Американца било је одлично загревање за изазов који му следи.

У другој рунди састаће се са старим познаником, Жоом-Вилфредом Цонгом, који је на старту савладао Мартина Клижана, такође у три сета - 6:4, 6:4, 7:6 (7:5).

Француз је на најбољи могући начин искористио заштићени ренкинг после паузе због повреде.

Биће то 23. дуел у каријери српског и француског играча. Ђоковић има предност 16:6 у победама. Нису се Ђоковић и Цонга, тренутно 177. играч света дуго састајали, од УС Опена 2016. Године, када је Новак прошао у полуфинале, након што му је Цонга предао меч.

Од свих њихових дуела највише се памти први, финале Аустралијан Опена 2008, када је Ђоковић славио 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 и стигао до првог од шест пехара у Мелбурну.

"Играо сам до сада много тешких мечева против Новака у каријери. Нема сумње да је он фаворит на дуелу који ће уследити, јер је он рекордер Аустралијан Опена са шест титула. Ово је његов турнир... Биће то велика борба и надам се да ћу бити спреман", поручио је Цонга.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар