AO: Đoković uspješno započeo misiju "007"!

Prvi meč kao jači trening – Đoković lagano do drugog kola.  Novak Đoković bez imalo muke se plasirao u drugo kolo Australijan opena.  Najbolji teniser sveta pobedom je startovao na Australijan Openu, i to ubedljivom. Sledeći rival Žo-Vilfred Conga u reprizi finala Melburna 2008. godine.

Tenis 15.01.2019 | 13:30
AO: Đoković uspješno započeo misiju "007"!
Najbolji teniser sveta savladao je Amerikanca Mičela Krugera u tri seta 6:3, 6:2, 6:2.

Đoković će posle 230. igrača na ATP listi u narednoj rundi imati znatno teži izazov, iskusnog Francuza Žo-Vilfreda Congu.

Kruger je sjajno otvorio meč i oduzeo servis Đokoviću za 2:1, ali je tako samo razgoropadio Srbina koji je od tog trenutka uspotavio apsolutnu dominaciju. 

Novak je odmah vratio brejk, a posle nekoliko mirnih gemova dočekao je priliku da oduzme servis rivalu u idealnom trenutku za 5:3 i svojim servisom da "overi" prvi set.

Đoković koristi momentum i pravi novi brejk u uvodnom gemu drugog seta, iz četvrte šanse, čime je odmah slomio duh Krugeru. 

U laganom ritmu je osvajao naredne gemove, da bi u petom opet oduzeo servis Amerikancu i još lakše nego prvi osvojio i drugi set. 

Kruger je uspeo da odbrani uvodni servis-gem trećeg seta, potom i žestok nalet Đokovića u trećem gemu koji je trajao 15 minuta i u kojem je Srbin imao pet brejk prilika. 

Međutim, Srbin je osetio da je trenutak u kojem se prelama meč pa je već u petom gemu konačno oduzeo servis Amerikancu, a potom još jednom za laganu pobedu posle dva sata igre na "Rod Lejver Areni".

Najbolji teniser sveta uspešno je započeo pohod ka sedmoj tituli na Australijan Openu.

Novak Đoković - Mičel Kruger 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:2, posle dva sata i tri minuta igre.

Nije Novak demonstrirao igru koje se rivali plaše, nije bio na najvišem nivou, ali je ostvario zacrtani cilj - upisao prvi trijumf na prvom grend slemu sezone.

Bilo je evidentno na početku da je igra Mičela Krugera za njega bila nepoznanica, što je Amerikanac iskoristio i prvi napravio brejk, ali je to bilo sve što je uradio na meču protiv prvog tenisera sveta.

Đokoviću kao da je to bilo potrebno da se trgne, razigra i na terenu postavi stvari kako i treba da se odvijaju, s obzirom na to da je Kruger tek 230. igrač sveta.

Iz gema u gem, Đoković je podizao nivo igre i ubedljivo i brzo nizao poene, pravio brejkove i osvajao gemove.

Duel protiv Amerikanca bilo je odlično zagrevanje za izazov koji mu sledi.

U drugoj rundi sastaće se sa starim poznanikom, Žoom-Vilfredom Congom, koji je na startu savladao Martina Kližana, takođe u tri seta - 6:4, 6:4, 7:6 (7:5).

Francuz je na najbolji mogući način iskoristio zaštićeni renking posle pauze zbog povrede.

Biće to 23. duel u karijeri srpskog i francuskog igrača. Đoković ima prednost 16:6 u pobedama. Nisu se Đoković i Conga, trenutno 177. igrač sveta dugo sastajali, od US Opena 2016. Godine, kada je Novak prošao u polufinale, nakon što mu je Conga predao meč.

Od svih njihovih duela najviše se pamti prvi, finale Australijan Opena 2008, kada je Đoković slavio 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 i stigao do prvog od šest pehara u Melburnu.

"Igrao sam do sada mnogo teških mečeva protiv Novaka u karijeri. Nema sumnje da je on favorit na duelu koji će uslediti, jer je on rekorder Australijan Opena sa šest titula. Ovo je njegov turnir... Biće to velika borba i nadam se da ću biti spreman", poručio je Conga.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar