Плес затеже све мишиће

Предности играња су и у томе што размрдава цело тела, убрзава се циркулација и зглобови се "подмазују"

Здравље 15.01.2019 | 11:27
Плес затеже све мишиће
УКОЛИКО волите да плешете, требало би да знате да можете да уживате у калорочној зимској трпези, јер сат времена динамичног плеса троши чак 400 калорија.

Предности играња су и у томе што размрдава цело тела, убрзава се циркулација и зглобови се "подмазују".Плес је добар и за развој флексибилности покрета, затеже мишиће целог тела и утиче на општу физичку и психичку виталност. Зависно од сензибилитета изаберите врсту плеса која вам највише одговара.

Коло

Да бисте заиграли коло, услов је да будете у већем друштву. Ако се нађете у таквој ситуацији, слободно се ухватите у коло и знајте да ћете да утрошите све калорије које сте појели и попили. За интензивније играње кола пожељно је да будете у доброј форми, да не би било као у пословици "динар за улазак, два за излазак". Ако се приликом играња осмехујете, потрошња калорија биће већа.

Салса

Овај латиноамерички плес највише одговара онима који воле динамичније ноте и који немају проблема са гипкошћу. Извијање целог тела и динамично кретање напред - назад омогућавају да овим плесом обликујете фигуру као прави атлета.

Танго

Ако нисте љубитељи превеликог броја покрета, али зато сваки изводите са максималном посвећеношћу, изаберите танго. Ова плес вам дозвољава да на елегантан начин елиминишете вишак калорија, а да притом не морате да уклањате зној са чела.

Валцер

Реч валцер потиче од немачке речи која значи котрљати се, окретати или клизати. У овом плесу можете да бирате друштво које вам највише одговара, а врло позитивно се одражава на мишиће ногу и исправља леђа. Иако се за валцер препоуручује мање динамична музика, овај плес је захтеван и засигурно елиминише вишак енергије.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар