Леди Гага је најбоља глумица

На 24. церемонији "Награда критике" (Цритицс' Цхоице Аwардс) професионални критичари наградили су најбоља филмска и телевизијска остварења у години иза нас.

Забава 15.01.2019 | 11:17
Леди Гага је најбоља глумица
Филм "Рома" мексичког редитеља Алфонса Куарона на синоћњој церемонији однео је четири награде - у категоријама најбољег филма и режије, најбоље филмске фотографије и најбољег страног филма.

Титулу најбоље глумице поделиле су Леди Гага за филм "Звезда је рођена" и Глен Клоуз за улогу у филму "Жена". Награда за најбољег глумца на филму отишла је у руке Кристијана Бејла за филм "Вајс" (Вице).

У категорији најбољег споредног глумца победник је Махершала Али ("Зелена књига"), а Реџина Кинг је најбоља споредна глумица у ("Иф Беале Стреет Цоулд Талк).

Најбоља глумица у драмској серији је Сандра Оу ("Киллинг Еве"), а глумац Метју Рис (Американци). Најбољу споредну улогу остварила је Тенди Њутн у "Западном свету".

У категорији комедије, најбоља серија је "Невероватна госпођица Мејзел", одакле је и најбоља главна глумица Рејчел Броснан, а серија "Бери" награђена је у категорији најбољег главног и споредног глумца (Бил Хејдер и Хери Винклер).

Леди Гага, која је на овој церемонији одликована још једним признањем за поменути филм - за најбољу песму (Схаллоw), одржала је емотиван говор.

Она се, између осталог, захвалила Бредлију Куперу, с којим је глумила у филму "Звезда је рођена", а који је уједно био и глумчев редитељски првенац.

"Ти си магично људско биће. Никада са редитељем и глумцем нисам осетила оно што сам осетила с тобом", истакла је она.

Певачица се расплакала током говора и признала да се и исполивала водом пре него што је изашла на бину.

Леди Гага није могла да остане на церемонији. Она је, наиме, отишла кући како би се опростила са својим вољеном кобилом Арабелом, која је синоћ угинула.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар