Ledi Gaga je najbolja glumica

Na 24. ceremoniji "Nagrada kritike" (Critics' Choice Awards) profesionalni kritičari nagradili su najbolja filmska i televizijska ostvarenja u godini iza nas.

Zabava 15.01.2019 | 11:17
Ledi Gaga je najbolja glumica
Film "Roma" meksičkog reditelja Alfonsa Kuarona na sinoćnjoj ceremoniji odneo je četiri nagrade - u kategorijama najboljeg filma i režije, najbolje filmske fotografije i najboljeg stranog filma.

Titulu najbolje glumice podelile su Ledi Gaga za film "Zvezda je rođena" i Glen Klouz za ulogu u filmu "Žena". Nagrada za najboljeg glumca na filmu otišla je u ruke Kristijana Bejla za film "Vajs" (Vice).

U kategoriji najboljeg sporednog glumca pobednik je Maheršala Ali ("Zelena knjiga"), a Redžina King je najbolja sporedna glumica u ("If Beale Street Could Talk).

Najbolja glumica u dramskoj seriji je Sandra Ou ("Killing Eve"), a glumac Metju Ris (Amerikanci). Najbolju sporednu ulogu ostvarila je Tendi Njutn u "Zapadnom svetu".

U kategoriji komedije, najbolja serija je "Neverovatna gospođica Mejzel", odakle je i najbolja glavna glumica Rejčel Brosnan, a serija "Beri" nagrađena je u kategoriji najboljeg glavnog i sporednog glumca (Bil Hejder i Heri Vinkler).

Ledi Gaga, koja je na ovoj ceremoniji odlikovana još jednim priznanjem za pomenuti film - za najbolju pesmu (Shallow), održala je emotivan govor.

Ona se, između ostalog, zahvalila Bredliju Kuperu, s kojim je glumila u filmu "Zvezda je rođena", a koji je ujedno bio i glumčev rediteljski prvenac.

"Ti si magično ljudsko biće. Nikada sa rediteljem i glumcem nisam osetila ono što sam osetila s tobom", istakla je ona.

Pevačica se rasplakala tokom govora i priznala da se i ispolivala vodom pre nego što je izašla na binu.

Ledi Gaga nije mogla da ostane na ceremoniji. Ona je, naime, otišla kući kako bi se oprostila sa svojim voljenom kobilom Arabelom, koja je sinoć uginula.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar