Министарка одбацује критике манекенке Жизел Бундшен

Бразилска министарка пољопривреде Тереза Кристина Дијаз критиковала је данас манекенку Жизел Бундшен због њене изјаве да се Бразил понаша неодговорно према шумама и најавила да ће је позвати да постане владин амбасадор и промовише и подржи напоре земље у производњи хране за цео свет уз очување природе.

Забава 15.01.2019 | 11:03
Министарка одбацује критике манекенке Жизел Бундшен
У изјави за радио, Дијазова је навела да „Жизел износи оптужбе на рачун Бразила без познавања конкретних чињеница и да би требало да промовише своју земљу као једног од глобалних лидера у борби за очување природе“.

Министарка је навела да је Бразил сачувао око две трећине своје изворне вегетације, што је потврда напора који се улажу у очување животне средине, а затим је преко Твитера поручила да ће ускоро упутити званични позив манекенки да буде амбасадор и промотер Бразила у таквим напорима, преноси Ројтерс.

Ангажовање супермодела као промотера владине политике одрживог развоја био би велики медијски успех за владу десничарског председника Бразила Жаира Болсонара, пошто је манекенка у два наврата јавно критиковала покушаје његовог претходника Мишела Темера да смањи или укине заштиту шумских подручја Амазоније, а он је у оба случаја променио своју одлуку стављајући вето на одлуку о смањењу заштићених подручја, преноси агенција.

 Садашњи председник Бразила, Болсонаро, често је на мети критика активиста за очување животне средине због својих намера да укине „еколошке казне“ које су, према њиховој оцени, главно средство за обезбеђивање поштовања еколошких правила, као и због најава да би Бразил могао да напусти Париски споразум УН о климатским променама.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар