Ministarka odbacuje kritike manekenke Žizel Bundšen

Brazilska ministarka poljoprivrede Tereza Kristina Dijaz kritikovala je danas manekenku Žizel Bundšen zbog njene izjave da se Brazil ponaša neodgovorno prema šumama i najavila da će je pozvati da postane vladin ambasador i promoviše i podrži napore zemlje u proizvodnji hrane za ceo svet uz očuvanje prirode.

Zabava 15.01.2019 | 11:03
Ministarka odbacuje kritike manekenke Žizel Bundšen
U izjavi za radio, Dijazova je navela da „Žizel iznosi optužbe na račun Brazila bez poznavanja konkretnih činjenica i da bi trebalo da promoviše svoju zemlju kao jednog od globalnih lidera u borbi za očuvanje prirode“.

Ministarka je navela da je Brazil sačuvao oko dve trećine svoje izvorne vegetacije, što je potvrda napora koji se ulažu u očuvanje životne sredine, a zatim je preko Tvitera poručila da će uskoro uputiti zvanični poziv manekenki da bude ambasador i promoter Brazila u takvim naporima, prenosi Rojters.

Angažovanje supermodela kao promotera vladine politike održivog razvoja bio bi veliki medijski uspeh za vladu desničarskog predsednika Brazila Žaira Bolsonara, pošto je manekenka u dva navrata javno kritikovala pokušaje njegovog prethodnika Mišela Temera da smanji ili ukine zaštitu šumskih područja Amazonije, a on je u oba slučaja promenio svoju odluku stavljajući veto na odluku o smanjenju zaštićenih područja, prenosi agencija.

 Sadašnji predsednik Brazila, Bolsonaro, često je na meti kritika aktivista za očuvanje životne sredine zbog svojih namera da ukine „ekološke kazne“ koje su, prema njihovoj oceni, glavno sredstvo za obezbeđivanje poštovanja ekoloških pravila, kao i zbog najava da bi Brazil mogao da napusti Pariski sporazum UN o klimatskim promenama.

RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar