СП: Отписани Орлови за част, први судар гиганата!

После пораза од Бразила, рукометаше Србије само теорија држи у игри за треће место која води у Топ 12. У дербију дана, један од домаћин Светског првенства Немачка у Берлину дочекује двоструког узастопног шампиона света.

Остали спортови 15.01.2019 | 12:30
СП: Отписани Орлови за част, први судар гиганата!
Како смо се надали, тако смо и добили - ново разочарање рукометаша Србије. Уместо да дижу форму како Светско првенство одмиче чета Ненада Перуничића тоне. Добрих 60 минута на старту са Русијом, снажан отпор Француској у првих 20 минута, све остало за заборав. Одавно су црвене лампице упаљене када је српски рукомет у питању. Дуго нема ни назнака светла у мрачном тунелу.

Теорија још није избацила Србију из игре за треће место и пласман у Топ 12 фазу шампионата, а за то чудо потребне су победе против Кореје и Немачке. Прилику за први тријумф наша репрезентација имаће против аутсајдера Групе А - Кореје (18.00, ТВ РТС 2). Азијска селекција има сва три пораза у досадашњем току шампионата. Чак 40 минута су били равноправни ривал Франуцуској у трећем колу, а онда су браниоци трофеја додали гас и лако добили.

Пред меч са уједињеном Корејом, у табору Орлова обећавају борбу до краја.

"Нећемо се тек тако предати после овог пораза. Првенство и даље траје, ту су још две утакмице и борићемо се до самог краја, као што смо и обећали", рекло је лево крило Вања Илић.

Једина светла тачка у мечу са Бразилом био је млади голман Вардара Дејан Милосављев. Њега није било у прва два сусрета, шансу су добили Владимир Цупара и Светислав Веркић, али је корпулентни чувар мреже сјајним одбрана доказао да му је место међу стативама Србије.

"Верујем да можемо да изненадимо било ког противника. Играмо од сјаја до очаја. Надам се да ће ова екипа успети да направи нешто, да људи буду поносни на њу", истакао је Милосављев.

Победа Србије не би смела да дође у питање, али питање је какав ће бити вољни моменат, колико ће Орлови моћи да се психички опораве после бледе партије пртотив Бразилаца.

Коначно, гледаћемо данас у Минхену судар титана. Један од домаћина Светског првенства Немачка пред сигурно крцатом двораном Мерцедес Бенц у Берлину дочекује Француску, најбољу репрезентацију у овом миленијуму и двоструког узастопног шампиона света. На папиру, квалитет је на страни Галских петлова, али Немци нису без шансе. Хук са трибина и феноменално лево крило Пари Сен Жермена Уве Генсхајмер највећи су адути домаћина.

Французи играју под ручном у досадашњем току шампионата, али побеђују. Када треба стегну у одбрани, прокључају у нападу. Физички најдоминантнијој селекцији планете ипак много недостаје "срце и душа" тима Никола Карабатић, који се јесте прикључио сународницима на планетарној смотри, али ће највероватније прескочити и овај меч. Селектор Дидије Динар има прекаљене асове: Мишела Гигуа, Лика Абалоа, Венсана Жерара, Седрика Сораинда, а ту су и нове звезде светског рукомета Недим Ремили и трио Барселоне - Дика Мем, Тимоти Н’Гусан и Лудовик Фабрегас. Очекује се неизвестан дуел, са гранитним одбранама, а Триколори имају улогу благог фаворита.

У нашој групи меч Русије и Бразила највероватније ће да одлучи о трећем путнику у Топ 12, поред већ виђених Француза и Немаца. Зборнаја команда је најслабији меч одиграла против Србије када је срећно стигла до бода, али је у понедељак све изненадила ремијем са Немачком. На овом шампионату бриљира искусно лево крило Тимур Дибиров, који игра за Вардар. Иако има 36 година, показао је да му то не смета, да је и даље један од најољих рукометаша света на тој позицији. Бразилци су чврста селекција која игра физички рукомет, са добром одбраном. Већина Кариока бране боје клуова у Европи, а у досадашњем току шампионата највише се истакао Жозе Толедо, десни бек Висле Плоцк. Предност дајемо Русији која би тријумфом и математички обезбедила наредну рунду.

У Групи Ц у Хернингу, фаворити Данска и Норвешка по плану газе све, па се очекује да имају лагане мечеве са Чилеом односно Аустријом. Такође, Тунис је велики фаворит против Саудијске Арабије. Очекују се двоцифрене разлике у сва три сусрета групе у овом данском граду где ће се играти и финале Светског првенства 27. јануара.

Подсетимо, пласман у Топ 16 фазу избориће по три најбоље репрезентације из све четири групе. У наредној рунди образоваће се две групе по шест селекција. Укрштају се Групе А и Б, односно Ц и Д. У новоформране групе преносе се бодови из дуела са две репрезентације са којима је обезбеђен наставак такмичења. Репрезенације од четвртог до шестог места играће утешни Президент куп.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар