ЕК: Си о утакмици против брата...

Сретнемо се на паркету и збијамо шале! “Све зависи од расположења, немамо неке одређене шале, зависи од ситуације. Али после свега тога пожелимо један другом добру утакмицу, да се чувамо, да се добро забавимо и уживамо на терену”, каже крилни кошаркаш црно-белих.

Кошарка 15.01.2019 | 15:00
ЕК: Си о утакмици против брата...
Бонџа Си је кошаркаш Партизана. Можемо да кажемо да је временом постао и миљеник присталица клуба са црно-белим бојама. Али пре свега можемо да констатујемо да је врло богат човек. Зашто? Јер има сестру и три старија брата. А управо ће му најстарији брат Амара бити противник вечерас, јер је члан Монака који гостује у Пиониру у оквиру ТОП 16 фазе Еврокупа (19 ч).

Биће то посебан меч за све играче црно-белих, имаће шансу да дођу до друге победе у групи која би им донела очување домаћег терена и додатно повећала шансу да се пласирају у наредну рунду такмичења.

Међутим, ниједан од преосталих играча црно-белих неће имати шансу да одмери снаге са рођеним братом. Признаћете да је то посебна ситуација. Несвакидашња. Зато је Бонџа имати посебну мотивацију. Додуше, и сам истиче да до окршаја на паркету можда и неће доћи.

"Наравно, очекујем да одиграмо најбољу могућу утакмицу заједно. Не знам да ли ће мој брат бити сутра на паркету. Не знам. Али играо сам често сам играо против њега... дванаест пута до сада", каже Си за МОЗЗАРТ Спорт.

Можеш да нам кажеш због чега је питање да ли ће играти Амара?

"Нисам сигуран, имао је неке повреде, тако да не знам. Стварно нисам сигуран да ли ће играти", одговара Си.

Волео би Си да угости сада 37-годишњег Амару у Пиониру. Зна да би старији брат био импресиониран атмосфером коју праве навијачи Партизана.

"Посебан је осећај када играш против некога ко је из твоје породице. Али до сада сам се помало и навикао. Увек је забавно и зато се радујем. Ако буде играо, биће феноменално да играм против њега. Посебно у оваквој атмосфери. Али, поред свега тога, ипак је то само кошаркашка утакмица".

Вероватно ће многи који имају старијег брата помислити - мора да су се прилично свађали када су били мали. Али…

"Не, не, не... Више сам се свађао са сестром, а-ха-ха. Она је три године старија од мене. Али, са њим се нисам свађао. Увек ми је давао много савета. И када је терен у питању, али и ствари ван њега. Наравно, и дан-данас ми даје савете", додаје Си који има тројицу старије браце и сви су кошаркаши.

Да ли си разговарао са њим о сутрашњој утакмици?

"Не, нисмо причали. Када смо сазнао да ћемо бити у истој групи, послао сам му поруку, а он тада није знао још резултате жреба. Послао сам му поруку ´Хеј, играћемо један против другог, али у другачијој земљи, а-ха-ха´".

Шта ће Си рећи брату ако га види у опреми сутра увече?

“А-ха-ха, занимљиво је то што се увек нашалимо пре утакмице. Све зависи од расположења, немамо неке одређене шале, све зависи од ситуације. Али после свега тога пожелимо један другом добру утакмицу, да се чувамо, да се забавимо и уживамо на терену”.

Играте на сличним позицијама. Можда буде директног дуела? Шта онда? Ко ће изаћи као победник?

Си одговара дипломатски.

“Дешавало се то већ. Много ме добро познаје. Али знам и ја његову игру, а-ха-ха.

Мало о Монаку. Си је Француз, играо је тамо дуго, врло добро познаје данашњег противника.

"Монако је доминирао француском лигом, али сада са новим тренером и новим системом морају да им се слегну коцкице. Не играју толико добро у лиги, али у Еврокупу су показали добре ствари. Зато морамо да будемо спремни, јак је то противник. Имају дугачку ротацију, искусне играче. Знају како да играју кошарку. Даћемо све од себе. Морамо да будемо спремни", истиче Си.

У последње време Си игра врло добро. Против Албе и Крке је имао неке добре потезе, а навијачима су се посебно свидела брутална закуцавања. Као и тројке из ћошка којима убија противнике.

Прво о закуцавањима. Каже  - никада их није тренирао.

"Само играм, знаш. Отвори ми се простор у право време. Срећан сам када играм, некада је тешко пробити се, а некада се отвори простор. Никада у животу нисам вежбао закуцавања. Почео сам да закуцавам тек са 17-18 година. Нисам то вежбао", искрено ће Си.



А тројке? Чини се да их са те тачке на терену најбоље погађа. И то када је важно.

"Увек сам волео да шутирам тројке из ћошка. Не знам зашто, али када шутирам са тог места на терену осећам се комфорно, стално то вежбам. А током утакмица једноставно само искористите оно што сте увежбали на тренингу”.

Управо смо на тренингу пред овај дуел и разговарали са Сијем, а у једном моменту поред нас је прошао тренер Андреа Тринкијери који је добацио кроз осмех нешто на полуфранцуском, полуиталијанском.

Повод за питање - какав је однос Сија и Тринкијерија?

“Сјајан, сјајан. Када је дошао овде, дао ми је јасна правила која сам прихватио и која ми се свиђају. На томе радим сваког дана. Трудим се да будем бољи свакога дана на свакој следећој утакмици”.

ЖРТВОВАТИ СЕ - ТО НАМ ЈЕ ПОСТАЛА ДРУГА ПРИРОДА

Очекују се пуне трибине Пионира, карте се продају веома добро, па су се неки чак нашалили са “мораћемо зидове да избијамо да сви стану”. Си је добио симпатије навијача који се јако добро разумеју у овај спорт. Ипак се игра у Србији, кошаркашкој земљи.

Добити овде поверење ипак значи нешто више.

“Дефинитивно можемо да кажемо да нам много помажу. Помажу нам да урадимо више и зато је посебно играти овде. Жртвовати се - то нам је постала друга природа! Јако је лепо играти у оваквој дворани са таквим навијачима”, закључио је Си и отишао на терен где га је чекао Тринкијери.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар