EK: Si o utakmici protiv brata...

Sretnemo se na parketu i zbijamo šale! “Sve zavisi od raspoloženja, nemamo neke određene šale, zavisi od situacije. Ali posle svega toga poželimo jedan drugom dobru utakmicu, da se čuvamo, da se dobro zabavimo i uživamo na terenu”, kaže krilni košarkaš crno-belih.

Košarka 15.01.2019 | 15:00
EK: Si o utakmici protiv brata...
Bondža Si je košarkaš Partizana. Možemo da kažemo da je vremenom postao i miljenik pristalica kluba sa crno-belim bojama. Ali pre svega možemo da konstatujemo da je vrlo bogat čovek. Zašto? Jer ima sestru i tri starija brata. A upravo će mu najstariji brat Amara biti protivnik večeras, jer je član Monaka koji gostuje u Pioniru u okviru TOP 16 faze Evrokupa (19 č).

Biće to poseban meč za sve igrače crno-belih, imaće šansu da dođu do druge pobede u grupi koja bi im donela očuvanje domaćeg terena i dodatno povećala šansu da se plasiraju u narednu rundu takmičenja.

Međutim, nijedan od preostalih igrača crno-belih neće imati šansu da odmeri snage sa rođenim bratom. Priznaćete da je to posebna situacija. Nesvakidašnja. Zato je Bondža imati posebnu motivaciju. Doduše, i sam ističe da do okršaja na parketu možda i neće doći.

"Naravno, očekujem da odigramo najbolju moguću utakmicu zajedno. Ne znam da li će moj brat biti sutra na parketu. Ne znam. Ali igrao sam često sam igrao protiv njega... dvanaest puta do sada", kaže Si za MOZZART Sport.

Možeš da nam kažeš zbog čega je pitanje da li će igrati Amara?

"Nisam siguran, imao je neke povrede, tako da ne znam. Stvarno nisam siguran da li će igrati", odgovara Si.

Voleo bi Si da ugosti sada 37-godišnjeg Amaru u Pioniru. Zna da bi stariji brat bio impresioniran atmosferom koju prave navijači Partizana.

"Poseban je osećaj kada igraš protiv nekoga ko je iz tvoje porodice. Ali do sada sam se pomalo i navikao. Uvek je zabavno i zato se radujem. Ako bude igrao, biće fenomenalno da igram protiv njega. Posebno u ovakvoj atmosferi. Ali, pored svega toga, ipak je to samo košarkaška utakmica".

Verovatno će mnogi koji imaju starijeg brata pomisliti - mora da su se prilično svađali kada su bili mali. Ali…

"Ne, ne, ne... Više sam se svađao sa sestrom, a-ha-ha. Ona je tri godine starija od mene. Ali, sa njim se nisam svađao. Uvek mi je davao mnogo saveta. I kada je teren u pitanju, ali i stvari van njega. Naravno, i dan-danas mi daje savete", dodaje Si koji ima trojicu starije brace i svi su košarkaši.

Da li si razgovarao sa njim o sutrašnjoj utakmici?

"Ne, nismo pričali. Kada smo saznao da ćemo biti u istoj grupi, poslao sam mu poruku, a on tada nije znao još rezultate žreba. Poslao sam mu poruku ´Hej, igraćemo jedan protiv drugog, ali u drugačijoj zemlji, a-ha-ha´".

Šta će Si reći bratu ako ga vidi u opremi sutra uveče?

“A-ha-ha, zanimljivo je to što se uvek našalimo pre utakmice. Sve zavisi od raspoloženja, nemamo neke određene šale, sve zavisi od situacije. Ali posle svega toga poželimo jedan drugom dobru utakmicu, da se čuvamo, da se zabavimo i uživamo na terenu”.

Igrate na sličnim pozicijama. Možda bude direktnog duela? Šta onda? Ko će izaći kao pobednik?

Si odgovara diplomatski.

“Dešavalo se to već. Mnogo me dobro poznaje. Ali znam i ja njegovu igru, a-ha-ha.

Malo o Monaku. Si je Francuz, igrao je tamo dugo, vrlo dobro poznaje današnjeg protivnika.

"Monako je dominirao francuskom ligom, ali sada sa novim trenerom i novim sistemom moraju da im se slegnu kockice. Ne igraju toliko dobro u ligi, ali u Evrokupu su pokazali dobre stvari. Zato moramo da budemo spremni, jak je to protivnik. Imaju dugačku rotaciju, iskusne igrače. Znaju kako da igraju košarku. Daćemo sve od sebe. Moramo da budemo spremni", ističe Si.

U poslednje vreme Si igra vrlo dobro. Protiv Albe i Krke je imao neke dobre poteze, a navijačima su se posebno svidela brutalna zakucavanja. Kao i trojke iz ćoška kojima ubija protivnike.

Prvo o zakucavanjima. Kaže  - nikada ih nije trenirao.

"Samo igram, znaš. Otvori mi se prostor u pravo vreme. Srećan sam kada igram, nekada je teško probiti se, a nekada se otvori prostor. Nikada u životu nisam vežbao zakucavanja. Počeo sam da zakucavam tek sa 17-18 godina. Nisam to vežbao", iskreno će Si.



A trojke? Čini se da ih sa te tačke na terenu najbolje pogađa. I to kada je važno.

"Uvek sam voleo da šutiram trojke iz ćoška. Ne znam zašto, ali kada šutiram sa tog mesta na terenu osećam se komforno, stalno to vežbam. A tokom utakmica jednostavno samo iskoristite ono što ste uvežbali na treningu”.

Upravo smo na treningu pred ovaj duel i razgovarali sa Sijem, a u jednom momentu pored nas je prošao trener Andrea Trinkijeri koji je dobacio kroz osmeh nešto na polufrancuskom, poluitalijanskom.

Povod za pitanje - kakav je odnos Sija i Trinkijerija?

“Sjajan, sjajan. Kada je došao ovde, dao mi je jasna pravila koja sam prihvatio i koja mi se sviđaju. Na tome radim svakog dana. Trudim se da budem bolji svakoga dana na svakoj sledećoj utakmici”.

ŽRTVOVATI SE - TO NAM JE POSTALA DRUGA PRIRODA

Očekuju se pune tribine Pionira, karte se prodaju veoma dobro, pa su se neki čak našalili sa “moraćemo zidove da izbijamo da svi stanu”. Si je dobio simpatije navijača koji se jako dobro razumeju u ovaj sport. Ipak se igra u Srbiji, košarkaškoj zemlji.

Dobiti ovde poverenje ipak znači nešto više.

“Definitivno možemo da kažemo da nam mnogo pomažu. Pomažu nam da uradimo više i zato je posebno igrati ovde. Žrtvovati se - to nam je postala druga priroda! Jako je lepo igrati u ovakvoj dvorani sa takvim navijačima”, zaključio je Si i otišao na teren gde ga je čekao Trinkijeri.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar