Најава - ЕК: Партизанов налет се наставља!

Црно-бели желе да на таласу добрих резултата пред својим навијачима надигају и Монако у ТОП 16 фази Еврокупа (19х) и тако повећају шансе за пролазак из групе.

Кошарка 15.01.2019 | 14:00
Најава - ЕК: Партизанов налет се наставља!
После велике победе над Албом из Берлина, Партизан наставља такмичење у Еврокупу још једном утакмицом код куће. У уторак од 19 часова у Пиониру гостује Монако. Основна идеја Партизана је да добија утакмице код куће и да "брани домаћи терен", а у гостима да проба да добије барем један дуел. У овој изједначеној групи би четири победе могле да буду више него довољне.

Да би одбранио домаћи паркет, Партизан мора да добије овај дуел против незгодне екипе која је већ ове сезоне славила у Пиониру против Црвене звезде. Монако није екипа са огромном традицијом, па се због тога Партизан и Монако нису састајали до сада.

Црно-бели су у међувремену имали и добар тренинг против Крке коју су савладали са преко 30 поена разлике, а добра ствар је што су се на тој утакмици добро показали Маркус Пејџ и Алексеј Николић. Погађали су шутеве за три поена и са дистанце и то је нешто што ће тиму Андрее Тринкијерија много значити у наставку сезоне, па и против Монака.

Партизанове најјаче снаге биће Вања Маринковић који у просеку даје 13 поена, Маркус Пејџ и ЏокЛендејл са по 11,5 датих поена у просеку. Код Монака су најбољи стрелци Кикановић са 16,3 поена, ЈатубаАутара са 11 и Робинсон са 10 поена у просеку по утакмици.

Екипу из Кнежевине са клупе предводи Сашо Филиповски, а најбољи играч је нама добро познати ЕлмединКикановић. Поред њега важне улоге имају и Лајзерик Џоунс, Џералд Робинсон, Дерек Нидам, ПолЛакомб. Ту је и рођени брат Бонџе Сија - Амара Си, мада је он под знаком питања за данашњи дуел.

Монако је за викенд лако надиграо Антибе код куће, убацио преко 100 поена, а екипу из Кнежевине може да радује добра игра Робинсона који је показао да је у успону форме. Стандардно добар је Кикановићтако да ће његова борба са центрима црно-белих бити од велике важности.

Партизанова најјача снага ће бити врућ домаћи паркет, атмосфера као и против Албе из Берлина и добра одбрана. Ако дефанзива буде била на нивоу, а број изгубљених лопти буде низак, Партизан има шансе.

Уколико Партизан жели да прође из групе, не би требало да изгуби овај меч, највише зато што га игра код куће.

"Очекује нас веома тежак меч, чак можда тежи него против Албе јер је то стабилна екипа, у добром систему, са тренером који зна да ради свој посао веома добро. Ми треба да се припремимо на начин да играмо своју игру, да наметнемо свој ритам. Потпуно другачији стил кошарке него што је било с Албом. Много је мање трчања, али много више организовања на пола терена. Баш тврда екипа која се 40 минута не предаје, они ломе противника 40 минута и ако виде неку своју шансу у два минута, у та два минута ће покушати да добију утакмицу. Зато морамо да будемо максимално фокусирани и спреми и ментално и физички да 40 минута парирамо одличној екипи", рекао је Шћепановић.

Црно-бели су у 2019. години у налету, добили су све мечеве код куће - Морнар, Албу и Крку. Сада ће имати можда и најтежи задатак, мада је јасно да је група Е у којој се Партизан налази најуједначенија када је цео Еврокуп у питању. За сада Партизан држи прво место због најбоље кош-разлике, а све екипе имају скор 1-1.

Биће то лавовска борба до краја. Могуће да ће и “кругови” између одређених тимова решавати око тога које две екипе ће проћи даље.

Зато је сваки кош у Пиониру вечерас - важан.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар