Najava - EK: Partizanov nalet se nastavlja!

Crno-beli žele da na talasu dobrih rezultata pred svojim navijačima nadigaju i Monako u TOP 16 fazi Evrokupa (19h) i tako povećaju šanse za prolazak iz grupe.

Košarka 15.01.2019 | 14:00
Najava - EK: Partizanov nalet se nastavlja!
Posle velike pobede nad Albom iz Berlina, Partizan nastavlja takmičenje u Evrokupu još jednom utakmicom kod kuće. U utorak od 19 časova u Pioniru gostuje Monako. Osnovna ideja Partizana je da dobija utakmice kod kuće i da "brani domaći teren", a u gostima da proba da dobije barem jedan duel. U ovoj izjednačenoj grupi bi četiri pobede mogle da budu više nego dovoljne.

Da bi odbranio domaći parket, Partizan mora da dobije ovaj duel protiv nezgodne ekipe koja je već ove sezone slavila u Pioniru protiv Crvene zvezde. Monako nije ekipa sa ogromnom tradicijom, pa se zbog toga Partizan i Monako nisu sastajali do sada.

Crno-beli su u međuvremenu imali i dobar trening protiv Krke koju su savladali sa preko 30 poena razlike, a dobra stvar je što su se na toj utakmici dobro pokazali Markus Pejdž i Aleksej Nikolić. Pogađali su šuteve za tri poena i sa distance i to je nešto što će timu Andree Trinkijerija mnogo značiti u nastavku sezone, pa i protiv Monaka.

Partizanove najjače snage biće Vanja Marinković koji u proseku daje 13 poena, Markus Pejdž i DžokLendejl sa po 11,5 datih poena u proseku. Kod Monaka su najbolji strelci Kikanović sa 16,3 poena, JatubaAutara sa 11 i Robinson sa 10 poena u proseku po utakmici.

Ekipu iz Kneževine sa klupe predvodi Sašo Filipovski, a najbolji igrač je nama dobro poznati ElmedinKikanović. Pored njega važne uloge imaju i Lajzerik Džouns, Džerald Robinson, Derek Nidam, PolLakomb. Tu je i rođeni brat Bondže Sija - Amara Si, mada je on pod znakom pitanja za današnji duel.

Monako je za vikend lako nadigrao Antibe kod kuće, ubacio preko 100 poena, a ekipu iz Kneževine može da raduje dobra igra Robinsona koji je pokazao da je u usponu forme. Standardno dobar je Kikanovićtako da će njegova borba sa centrima crno-belih biti od velike važnosti.

Partizanova najjača snaga će biti vruć domaći parket, atmosfera kao i protiv Albe iz Berlina i dobra odbrana. Ako defanziva bude bila na nivou, a broj izgubljenih lopti bude nizak, Partizan ima šanse.

Ukoliko Partizan želi da prođe iz grupe, ne bi trebalo da izgubi ovaj meč, najviše zato što ga igra kod kuće.

"Očekuje nas veoma težak meč, čak možda teži nego protiv Albe jer je to stabilna ekipa, u dobrom sistemu, sa trenerom koji zna da radi svoj posao veoma dobro. Mi treba da se pripremimo na način da igramo svoju igru, da nametnemo svoj ritam. Potpuno drugačiji stil košarke nego što je bilo s Albom. Mnogo je manje trčanja, ali mnogo više organizovanja na pola terena. Baš tvrda ekipa koja se 40 minuta ne predaje, oni lome protivnika 40 minuta i ako vide neku svoju šansu u dva minuta, u ta dva minuta će pokušati da dobiju utakmicu. Zato moramo da budemo maksimalno fokusirani i spremi i mentalno i fizički da 40 minuta pariramo odličnoj ekipi", rekao je Šćepanović.

Crno-beli su u 2019. godini u naletu, dobili su sve mečeve kod kuće - Mornar, Albu i Krku. Sada će imati možda i najteži zadatak, mada je jasno da je grupa E u kojoj se Partizan nalazi najujednačenija kada je ceo Evrokup u pitanju. Za sada Partizan drži prvo mesto zbog najbolje koš-razlike, a sve ekipe imaju skor 1-1.

Biće to lavovska borba do kraja. Moguće da će i “krugovi” između određenih timova rešavati oko toga koje dve ekipe će proći dalje.

Zato je svaki koš u Pioniru večeras - važan.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar