АО: Серена убједљива, сигурне Киз и Плишкова!

Најбоља тенисерка свих времена, Серена Вилијамс, победом се вратила на Аустралијан опен, после две године.  Испале Касаткина и Азаренка! Руска тенисерка Дарија Касаткина завршила је учешће на Отвореном првенству Аустралије, већ у првом колу.

Тенис 15.01.2019 | 11:45
АО: Серена убједљива, сигурне Киз и Плишкова!
Вилијамс је на почетку турнира у Мелбурну савладала немачку играчицу Татјану Марију са 6:0, 6:2.

Серена је одиграла први меч на Род Лејвер арена још од финала против сестре Венус 2017. године, пошто је прошлогодишње издање пропустила због трудноће.

Међутим, није имала никаквих проблема против тренутно 73. играчице на WТА листи која је очајно сервирала. Марија је све до последњег гема првог сета имала мање од 10% убаченог првог сервиса и тако није могла ни против много слабије ривалке од Серене. 

Американка је први сет добила са “нулом”, у другом је дозволила ривалки да добије два гема, али је свакако посао завршила за мање од 50 минута. 

Она ће се у следећој рунди састати са победницом меча Јуџини Бушар – Шуај Пенг. 

Сигурна је била и седма носитељка Каролина Плишкова која је у дуелу земљакиња и имењакиња елиминисала Каролину Мухову – 6:2, 6:3. 

Плишкова је од самог старта преузела иницијативу и диктирала ритам меча, а мало позната Чехиња је тек у неколико наврата успела да парира. 

Противница Каролине биће боља из сусрета Бренгл – Дои. 

Лагане тријумфе оствариле су још Медисон Киз, Елиз Мертенс и Анастасија Потапова.

Испале Касаткина и Азаренка! Руска тенисерка Дарија Касаткина завршила је учешће на Отвореном првенству Аустралије, већ у првом колу.

Десета тенисерка света поражена је у Мелбурну од Тимее Бачински из Швајцарске са 2-0 у сетовима (6:3, 6:0), за мање од сат времена игре.

Бачински, некада девета, а сада 145. на WТА листи, ће у наредној рунди играти против још једне тенисерке из Русије, квалификанткиње Наталије Вихјанцеве.

Остали фаворити нису имали много проблема на почетку другог дана Аустралијан опена. 

Јуџини Бушар је са 2-0 (6:2, 6:1) победила Пенг Шуаи, док је Медисон Киз истим резултатом у сетовима (6:2, 6:2) била боља од домаће тенисерке Дестини Ајаве. 

Некада прва тенисерка света Викторија Азаренка поражена је у првом колу од Лауре Зигмунд из Немачке са 2-1 (6:7, 6:4, 6:2).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар