AO: Serena ubjedljiva, sigurne Kiz i Pliškova!

Najbolja teniserka svih vremena, Serena Vilijams, pobedom se vratila na Australijan open, posle dve godine.  Ispale Kasatkina i Azarenka! Ruska teniserka Darija Kasatkina završila je učešće na Otvorenom prvenstvu Australije, već u prvom kolu.

Tenis 15.01.2019 | 11:45
AO: Serena ubjedljiva, sigurne Kiz i Pliškova!
Vilijams je na početku turnira u Melburnu savladala nemačku igračicu Tatjanu Mariju sa 6:0, 6:2.

Serena je odigrala prvi meč na Rod Lejver arena još od finala protiv sestre Venus 2017. godine, pošto je prošlogodišnje izdanje propustila zbog trudnoće.

Međutim, nije imala nikakvih problema protiv trenutno 73. igračice na WTA listi koja je očajno servirala. Marija je sve do poslednjeg gema prvog seta imala manje od 10% ubačenog prvog servisa i tako nije mogla ni protiv mnogo slabije rivalke od Serene. 

Amerikanka je prvi set dobila sa “nulom”, u drugom je dozvolila rivalki da dobije dva gema, ali je svakako posao završila za manje od 50 minuta. 

Ona će se u sledećoj rundi sastati sa pobednicom meča Judžini Bušar – Šuaj Peng. 

Sigurna je bila i sedma nositeljka Karolina Pliškova koja je u duelu zemljakinja i imenjakinja eliminisala Karolinu Muhovu – 6:2, 6:3. 

Pliškova je od samog starta preuzela inicijativu i diktirala ritam meča, a malo poznata Čehinja je tek u nekoliko navrata uspela da parira. 

Protivnica Karoline biće bolja iz susreta Brengl – Doi. 

Lagane trijumfe ostvarile su još Medison Kiz, Eliz Mertens i Anastasija Potapova.

Ispale Kasatkina i Azarenka! Ruska teniserka Darija Kasatkina završila je učešće na Otvorenom prvenstvu Australije, već u prvom kolu.

Deseta teniserka sveta poražena je u Melburnu od Timee Bačinski iz Švajcarske sa 2-0 u setovima (6:3, 6:0), za manje od sat vremena igre.

Bačinski, nekada deveta, a sada 145. na WTA listi, će u narednoj rundi igrati protiv još jedne teniserke iz Rusije, kvalifikantkinje Natalije Vihjanceve.

Ostali favoriti nisu imali mnogo problema na početku drugog dana Australijan opena. 

Judžini Bušar je sa 2-0 (6:2, 6:1) pobedila Peng Šuai, dok je Medison Kiz istim rezultatom u setovima (6:2, 6:2) bila bolja od domaće teniserke Destini Ajave. 

Nekada prva teniserka sveta Viktorija Azarenka poražena je u prvom kolu od Laure Zigmund iz Nemačke sa 2-1 (6:7, 6:4, 6:2).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar