Расим Љајић сам себе пријавио

Министар трговине Србије Расим Љајић пријавио је сам себе Тужилаштву за организовани криминал након клевета Војислава Шешеља да је вођа нарко-картела.

Србија 15.01.2019 | 09:12
Расим Љајић сам себе пријавио
Љајић је за "Блиц" потврдио да је одлучио сам себе да пријави јер му је доста да, како наводи, трпи клевете на свој рачун.

Како пише "Блиц", пошто нико од надлежних није реаговао на Шешељеве тврдње, а ни сам лидер радикала није поднео никакву пријаву, Љајић је сам отишао у Тужилаштво и тражио да се свака од Шешељевих тврдњи испита, наводи "Блиц" који пише да је имао увид у ту пријаву. 

Подсетимо, Шешељ је у Скупштини Србије Љајића оптужио да је "вођа једног од најјачеих нарко - картела", као и да "полиција има сва оперативна сазнања о томе". Те оптужбе Шешеље је поновио више пута, а све је сабрао у књигу "Новопазарски краљ хероина Расим Љајић". 

"Рекли су ми у Тужилаштву да нико никада још себе није пријавио, али сам свестан да приватном тужбом ништа не бих постигао. Ово више није политика, борим се за сопствену част", казао је Љајић. 

"Иако су ове тврдње у стварности лишене сваког основа, њихов негативан потенцијал у јавном дискурсу никако не треба потценити и то не само због тога што је трговина дрогом тешко кривично дело, већ и због тога што долазе од јавне личности, и што већ неколико месеци загадјују јавни простор", наводи се у пријави. 

Љајић је навео и да "очито нема другог начина да се брани од бесмислених и лажни оптужби осим да практично самог себе пријави и затражи да тужилаштво сваку од ових тврдњи и оптужби детаљно испита".

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

паф

15.01.2019 08:17

Врло интелигентно. Ставио се човјек на располагање истини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сељак

15.01.2019 09:53

Е сад це и ДОДО сам себе пријавит за сва злодјела ?

Name

Вица

15.01.2019 08:26

Постен цовјек.Нек суд сад доказе да ли је прљав или цист.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

15.01.2019 09:18

Додик је тужио сам себе па никада није покренуто,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

15.01.2019 09:20

Мудро и морално! Доста више рекла казала и њихових болесних сплеткарење....ако имају части и поштења нека докажу! Све информирани мој до мога....подржавам и једини паметан потез !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wалтер.

15.01.2019 13:19

Није битно ста казу , битно је ко казе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

15.01.2019 13:30

РАСИМ ЉАИЋ ЈЕ ЈЕДАН ВЕОМА ЕМОТИВАН ЧОВЈЕК.ТО СЕ МОГЛО ПРИМЈЕТИТИ КАДА ЈЕ ПРИЧАО О ПОКОЈНОМ ИВАНОВИЋУ ПЛАКАО ЈЕ КАО МАЛО ДЈЕТЕ.ПОЗДРАВ.

ОДГОВОРИТЕ