Rasim Ljajić sam sebe prijavio

Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić prijavio je sam sebe Tužilaštvu za organizovani kriminal nakon kleveta Vojislava Šešelja da je vođa narko-kartela.

Srbija 15.01.2019 | 09:12
Rasim Ljajić sam sebe prijavio
Ljajić je za "Blic" potvrdio da je odlučio sam sebe da prijavi jer mu je dosta da, kako navodi, trpi klevete na svoj račun.

Kako piše "Blic", pošto niko od nadležnih nije reagovao na Šešeljeve tvrdnje, a ni sam lider radikala nije podneo nikakvu prijavu, Ljajić je sam otišao u Tužilaštvo i tražio da se svaka od Šešeljevih tvrdnji ispita, navodi "Blic" koji piše da je imao uvid u tu prijavu. 

Podsetimo, Šešelj je u Skupštini Srbije Ljajića optužio da je "vođa jednog od najjačeih narko - kartela", kao i da "policija ima sva operativna saznanja o tome". Te optužbe Šešelje je ponovio više puta, a sve je sabrao u knjigu "Novopazarski kralj heroina Rasim Ljajić". 

"Rekli su mi u Tužilaštvu da niko nikada još sebe nije prijavio, ali sam svestan da privatnom tužbom ništa ne bih postigao. Ovo više nije politika, borim se za sopstvenu čast", kazao je Ljajić. 

"Iako su ove tvrdnje u stvarnosti lišene svakog osnova, njihov negativan potencijal u javnom diskursu nikako ne treba potceniti i to ne samo zbog toga što je trgovina drogom teško krivično delo, već i zbog toga što dolaze od javne ličnosti, i što već nekoliko meseci zagadjuju javni prostor", navodi se u prijavi. 

Ljajić je naveo i da "očito nema drugog načina da se brani od besmislenih i lažni optužbi osim da praktično samog sebe prijavi i zatraži da tužilaštvo svaku od ovih tvrdnji i optužbi detaljno ispita".

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

paf

15.01.2019 08:17

Vrlo inteligentno. Stavio se čovjek na raspolaganje istini.

ODGOVORITE
Name

seljak

15.01.2019 09:53

E sad ce i DODO sam sebe prijavit za sva zlodjela ?

Name

Vica

15.01.2019 08:26

Posten covjek.Nek sud sad dokaze da li je prljav ili cist.

ODGOVORITE
Name

Laktasi

15.01.2019 09:18

Dodik je tužio sam sebe pa nikada nije pokrenuto,

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

15.01.2019 09:20

Mudro i moralno! Dosta više rekla kazala i njihovih bolesnih spletkarenje....ako imaju časti i poštenja neka dokažu! Sve informirani moj do moga....podržavam i jedini pametan potez !

ODGOVORITE
Name

Walter.

15.01.2019 13:19

Nije bitno sta kazu , bitno je ko kaze.

ODGOVORITE
Name

BOBA

15.01.2019 13:30

RASIM LJAIĆ JE JEDAN VEOMA EMOTIVAN ČOVJEK.TO SE MOGLO PRIMJETITI KADA JE PRIČAO O POKOJNOM IVANOVIĆU PLAKAO JE KAO MALO DJETE.POZDRAV.

ODGOVORITE