АО: Ђере одлично кренуо, па стао!

Неискуство и грешке коштали Ђереа прве победе у Мелбурну! Српски тенисер, Ласло Ђере, изгубио је у првом колу Аустралијан опена од Јевгенија Донскоја из Русије, резултатом 6:7 (5-7), 6:3, 6:1, 7:6 (7-5).  Српски тенисер прикључио се Типсаревићу, Кецмановићу и Лајовићу.

Тенис 15.01.2019 | 10:00
АО: Ђере одлично кренуо, па стао!
Српски тенисер Ласло Ђере није успео да прескочи прву препреку на Аустралијан Опену.

После Јанка Типсаревића, Душана Лајовића и Миомира Кецмановића, и он је другог дана такмичења у Мелбурну завршио учешће у првом колу.

Ђере је успео да поведе на мечу против Руса Јевгенија Донскоја, али је онда изгубио три сета у низу - 6:7 (5:7), 6:4, 6:1, 7:6 (7:5).

Српски тенисер први пут је наступао на Аустралијан Опену, али ће за први тријумф морати да сачека неку нову прилику.

Донској, који је 96. играч света, у другој рунди састаће са бољим из дуела Филип Крајиновић (Србија) - Марко Чекинато (Италија), који је у току.

Ђере је одиграо меч са много осцилација и на крају су га коштали промашаји у најважнијим тренуцима, па није успео да дође до првог тријумфа у главном жребу Мелбурна.

Иако је спорије кренуо и испустио сервис на крају, успео је да се врати средином првог сета, а потом у тај брејку и до вођства од 1-0.

Међутим, од тог тренутка је константно био у заостатку, успевао да врати егал, али је то у више наврата било кратког даха – Донској је играо боље када је то било најважније и врло брзо преокренуо у сетовима. 

У другом је Ласло освојио три, у трећем само један гем, да би тек у четвртом заиграо онако како се од њега очекивало. Имао је неколико шанси да се одлепи, није успео и потом је поражен у тај брејку четвртог сета. 

Разлог пораза неискусног српског играча треба тражити у брејк лоптама (искористио само две од 10), али и њиховом тајмингу, јер је после сваке обично дозвољавао Донскоју да га казни. 

Србија је тако остала на двојици представника у мушком синглу – Новаку Ђоковићу и Виктору Троицком. 

Рус ће у следећој рунди играће против бољег из меча Филип Крајиновић – Марко Чекинато. 

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар