AO: Đere odlično krenuo, pa stao!

Neiskustvo i greške koštali Đerea prve pobede u Melburnu! Srpski teniser, Laslo Đere, izgubio je u prvom kolu Australijan opena od Jevgenija Donskoja iz Rusije, rezultatom 6:7 (5-7), 6:3, 6:1, 7:6 (7-5).  Srpski teniser priključio se Tipsareviću, Kecmanoviću i Lajoviću.

Tenis 15.01.2019 | 10:00
AO: Đere odlično krenuo, pa stao!
Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da preskoči prvu prepreku na Australijan Openu.

Posle Janka Tipsarevića, Dušana Lajovića i Miomira Kecmanovića, i on je drugog dana takmičenja u Melburnu završio učešće u prvom kolu.

Đere je uspeo da povede na meču protiv Rusa Jevgenija Donskoja, ali je onda izgubio tri seta u nizu - 6:7 (5:7), 6:4, 6:1, 7:6 (7:5).

Srpski teniser prvi put je nastupao na Australijan Openu, ali će za prvi trijumf morati da sačeka neku novu priliku.

Donskoj, koji je 96. igrač sveta, u drugoj rundi sastaće sa boljim iz duela Filip Krajinović (Srbija) - Marko Čekinato (Italija), koji je u toku.

Đere je odigrao meč sa mnogo oscilacija i na kraju su ga koštali promašaji u najvažnijim trenucima, pa nije uspeo da dođe do prvog trijumfa u glavnom žrebu Melburna.

Iako je sporije krenuo i ispustio servis na kraju, uspeo je da se vrati sredinom prvog seta, a potom u taj brejku i do vođstva od 1-0.

Međutim, od tog trenutka je konstantno bio u zaostatku, uspevao da vrati egal, ali je to u više navrata bilo kratkog daha – Donskoj je igrao bolje kada je to bilo najvažnije i vrlo brzo preokrenuo u setovima. 

U drugom je Laslo osvojio tri, u trećem samo jedan gem, da bi tek u četvrtom zaigrao onako kako se od njega očekivalo. Imao je nekoliko šansi da se odlepi, nije uspeo i potom je poražen u taj brejku četvrtog seta. 

Razlog poraza neiskusnog srpskog igrača treba tražiti u brejk loptama (iskoristio samo dve od 10), ali i njihovom tajmingu, jer je posle svake obično dozvoljavao Donskoju da ga kazni. 

Srbija je tako ostala na dvojici predstavnika u muškom singlu – Novaku Đokoviću i Viktoru Troickom. 

Rus će u sledećoj rundi igraće protiv boljeg iz meča Filip Krajinović – Marko Čekinato. 

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar