Абрамович је спреман за рат са Реалом!

Може Азар, али за 112. 000. 000 евра! Плавци свесно ризикују.

Фудбал 16.01.2019 | 23:30
Абрамович је спреман за рат са Реалом!
Вишемесечно одбијање Едена Азара да потпише нови уговор са Челсијем, ставило је до знања РомануАбрамовичу шта га чека…

Азаров актулени уговор истиче за годину и по дана што значи да је следеће лето последња шамнса да заради иоле пристојан новац на његовој породаји. Када играч на лето уђе у последњу годину уговора, онда је све јасно и Челси више неће моћи да поставља услове.

Свесни су тога на Стамфорд Бриџу и одредили су цену за Белгијанца – 100.000.000 фунти! Што је око 112.000.000 евра.

Иако се такве суме у пракси не плаћају за играче којима остаје само годину дана уговора, Челси овога пута неће давати попуст као што је то летос урадио приликом трансфера Тибоа Куртое којег је пустио у Реал испод његове реалне вредности за само 35.000.000 евра. Тада је Челси пристао да узме оно што му се нуди, али код Азара је спреман за рат. И да ризикује да га изгуби за смешно обештећење следеће лето или чак без обештећења када му у јуну 2020. истекне уговор.

А управо је Реал Мадрид први претедент за куповину Азара. Одавно Краљевски клуб вреба прилику да ангажује Белгијанца којем је сан да заигра у Реалу. Док је Зидан био тренер, та прича је била више него актуелна. Али и без Зидана је Азар профил Реаловог галактичког појачања. Летос им је Челси тражио око 180.000.000 евра и нису се упустили у ту прескупу причу. Изабрали су да чекају следеће лето као у случају Куртое.

Можда су очекивали да ће пртитерати Челси уз зид и довести га пред свршен чин, али Роман Абрамович је одредио цену за коју мисли да је реална. Наравно, до следећег лета има још неколико месеци форе да притисне Азара и натера га да потпише нови уговор.

Ипак, Челсијева куповина Кристијана Пулишића ове зиме за следеће лето наводи на закључак да се Плавци спремају за живот после Едена Азара и да је Американац замена за Белгијанца. Као што би Азар требало да буде замена за Герета Бејла у Реалу пошто је Велшанин потрошио скоро све кредите и клуб не може потпуно да се ослони на њега због честих повреда. Ипак, у Мадриду се вероватно нису надали оволикој цени за Азара. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар