Abramovič je spreman za rat sa Realom!

Može Azar, ali za 112. 000. 000 evra! Plavci svesno rizikuju.

Fudbal 16.01.2019 | 23:30
Abramovič je spreman za rat sa Realom!
Višemesečno odbijanje Edena Azara da potpiše novi ugovor sa Čelsijem, stavilo je do znanja RomanuAbramoviču šta ga čeka…

Azarov aktuleni ugovor ističe za godinu i po dana što znači da je sledeće leto poslednja šamnsa da zaradi iole pristojan novac na njegovoj porodaji. Kada igrač na leto uđe u poslednju godinu ugovora, onda je sve jasno i Čelsi više neće moći da postavlja uslove.

Svesni su toga na Stamford Bridžu i odredili su cenu za Belgijanca – 100.000.000 funti! Što je oko 112.000.000 evra.

Iako se takve sume u praksi ne plaćaju za igrače kojima ostaje samo godinu dana ugovora, Čelsi ovoga puta neće davati popust kao što je to letos uradio prilikom transfera Tiboa Kurtoe kojeg je pustio u Real ispod njegove realne vrednosti za samo 35.000.000 evra. Tada je Čelsi pristao da uzme ono što mu se nudi, ali kod Azara je spreman za rat. I da rizikuje da ga izgubi za smešno obeštećenje sledeće leto ili čak bez obeštećenja kada mu u junu 2020. istekne ugovor.

A upravo je Real Madrid prvi pretedent za kupovinu Azara. Odavno Kraljevski klub vreba priliku da angažuje Belgijanca kojem je san da zaigra u Realu. Dok je Zidan bio trener, ta priča je bila više nego aktuelna. Ali i bez Zidana je Azar profil Realovog galaktičkog pojačanja. Letos im je Čelsi tražio oko 180.000.000 evra i nisu se upustili u tu preskupu priču. Izabrali su da čekaju sledeće leto kao u slučaju Kurtoe.

Možda su očekivali da će prtiterati Čelsi uz zid i dovesti ga pred svršen čin, ali Roman Abramovič je odredio cenu za koju misli da je realna. Naravno, do sledećeg leta ima još nekoliko meseci fore da pritisne Azara i natera ga da potpiše novi ugovor.

Ipak, Čelsijeva kupovina Kristijana Pulišića ove zime za sledeće leto navodi na zaključak da se Plavci spremaju za život posle Edena Azara i da je Amerikanac zamena za Belgijanca. Kao što bi Azar trebalo da bude zamena za Gereta Bejla u Realu pošto je Velšanin potrošio skoro sve kredite i klub ne može potpuno da se osloni na njega zbog čestih povreda. Ipak, u Madridu se verovatno nisu nadali ovolikoj ceni za Azara. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar