Договорено: Фиорентина послала Влаховића у Емполи!

Фиорентина послала Влаховића у склопу трансфера за откриће сезоне од 12. 000. 000 евра! Србин се сели у комшилук.

Фудбал 16.01.2019 | 10:15
Договорено: Фиорентина послала Влаховића у Емполи!
Душан Влаховић напушта Фиорентину и сели се у редове локалног ривала Емполија. То су најновије вести са Апенина. Италијански трансфер експерт Ђанлука ди Марцио тврди да је посао договорен и да недостају још само потписи.

Влаховић ће отићи у Емполи на позајмицу до краја сезоне у склопу трансфера за Хамеда Траореа, чудо од детета које је залудело Италију. Виола је успела да победи жестоку конкуренцију у виду Интера, Наполија, Лиона и Роме у трци за суперталентованогг везисту. Фиорентина је пристала да плати локалном ривалу чак 12.000.000 евра за обештећење, да остави Траотера на позајмици до краја сезоне и да пошаље на позајмицу Влаховића.

Траоре и Влаховић су исто годиште (2000.), с тим што је српски нападач старији 23 дана од везисте из Обале Слоноваче. Ове сезоне је Траоре потпуно експлодирао и једна је од најсветлијих тачака у Емполију. Игра на позицији централног везног, а у Серији А је уписао 16 од могучих 19 мечева. Још јесенас је Лион покушавао да га се докопа, а  спекулисало је да га жели и Маурицио Сари у Челсију. Сари је радио у Емполију и добро зна какве потенцијале крије ова надалеко позната фудбалска школа.

Ипак, Фиорентина је била најупорнија и успела да направи договор с Емполијем који је на почетку преговора тражио 15.000.000 евра за свој бисер.

Што се Влаховића тиче, он иде на позајмицу у Емполи где ће вероватно имати више простора за да игра. У Фиорентини је ове сезоне играо на четири меча у првенству и сакупио 68 минута на терену. Играо је и за млади тим Фиорентине за који је у данашњем мечу постигао два гола што му је изгледа био опроштај од дреса Виоле за ову сезону. На почетку прелазног рока га је желео Кјево и помињала се трампа за Степинског, али је Фиорентина тада одлучила да задржи младог Србина као алтернативу Симеонеу. Ипак, после доласка Луиса Муријела је било јасно да Влаховића не очекује већа минутажа на стадиону Артемио Франки и да је најбоља опција да оде негде где ће више играти. Поготово што и искусни Сирил Теро одбија да напусти клуб.

Када га је Емполи затражио у трампи за Траореа, Виола је одлучила да пусти Србина у редове локалног ривала. Није познато да ли Емполи има право откупа после позајмице.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар