Dogovoreno: Fiorentina poslala Vlahovića u Empoli!

Fiorentina poslala Vlahovića u sklopu transfera za otkriće sezone od 12. 000. 000 evra! Srbin se seli u komšiluk.

Fudbal 16.01.2019 | 10:15
Dogovoreno: Fiorentina poslala Vlahovića u Empoli!
Dušan Vlahović napušta Fiorentinu i seli se u redove lokalnog rivala Empolija. To su najnovije vesti sa Apenina. Italijanski transfer ekspert Đanluka di Marcio tvrdi da je posao dogovoren i da nedostaju još samo potpisi.

Vlahović će otići u Empoli na pozajmicu do kraja sezone u sklopu transfera za Hameda Traorea, čudo od deteta koje je zaludelo Italiju. Viola je uspela da pobedi žestoku konkurenciju u vidu Intera, Napolija, Liona i Rome u trci za supertalentovanogg vezistu. Fiorentina je pristala da plati lokalnom rivalu čak 12.000.000 evra za obeštećenje, da ostavi Traotera na pozajmici do kraja sezone i da pošalje na pozajmicu Vlahovića.

Traore i Vlahović su isto godište (2000.), s tim što je srpski napadač stariji 23 dana od veziste iz Obale Slonovače. Ove sezone je Traore potpuno eksplodirao i jedna je od najsvetlijih tačaka u Empoliju. Igra na poziciji centralnog veznog, a u Seriji A je upisao 16 od mogučih 19 mečeva. Još jesenas je Lion pokušavao da ga se dokopa, a  spekulisalo je da ga želi i Mauricio Sari u Čelsiju. Sari je radio u Empoliju i dobro zna kakve potencijale krije ova nadaleko poznata fudbalska škola.

Ipak, Fiorentina je bila najupornija i uspela da napravi dogovor s Empolijem koji je na početku pregovora tražio 15.000.000 evra za svoj biser.

Što se Vlahovića tiče, on ide na pozajmicu u Empoli gde će verovatno imati više prostora za da igra. U Fiorentini je ove sezone igrao na četiri meča u prvenstvu i sakupio 68 minuta na terenu. Igrao je i za mladi tim Fiorentine za koji je u današnjem meču postigao dva gola što mu je izgleda bio oproštaj od dresa Viole za ovu sezonu. Na početku prelaznog roka ga je želeo Kjevo i pominjala se trampa za Stepinskog, ali je Fiorentina tada odlučila da zadrži mladog Srbina kao alternativu Simeoneu. Ipak, posle dolaska Luisa Murijela je bilo jasno da Vlahovića ne očekuje veća minutaža na stadionu Artemio Franki i da je najbolja opcija da ode negde gde će više igrati. Pogotovo što i iskusni Siril Tero odbija da napusti klub.

Kada ga je Empoli zatražio u trampi za Traorea, Viola je odlučila da pusti Srbina u redove lokalnog rivala. Nije poznato da li Empoli ima pravo otkupa posle pozajmice.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar