Мората хоће само у свој Атлетико!

И спреман је на жртву. . .  Шпанац жели да оконча агонију!

Фудбал 16.01.2019 | 23:19
Мората хоће само у свој Атлетико!
Алваро Мората је један од најтраженијих нападача у Европи. Иако иза себе има лоших годину и по дана у Челсију, Шпанац је и даље тражена роба на фудбалској пијаци.

Милан је покушао да га доведе у склопу размене за Игуаина, али се није много одмакло у том послу. Потом је Севиља изашла са предлогом за позајмицу вредну 5.500.000 евра уз опцију да га откупи за 40.000.000 евра, али је на крају одустала што је вечерас признао и њен директор Капарос. С времена на време се Бајерн помиње као могућа дестинација, али би Шпанац тамо само био замена Левандовском. Интересовање је показала и Барселона која тражи подршку Суарезу, али ни ту не би имао велику минутажу. На крају, ту је  и опција повратка у Реал Мадрид, али чини се да Мората не жели трећи мандат у Краљевском клубу.

Оно што Мората заиста жели је Атлетико Мадрид! Клуб у којем је поникао под тренерском палицом МилинкаПантића у генерацији са Давидом де Хеом и Кокеом.

Добио је позив Чола Симеонеа и прихватио га. Атлетико тражи нападача који ће прво заменити повређеногДијега Косту, а потом делити минутажу са њим када се овај опорави. То је требало да буде Никола Калинић,али Хрват је разочарао од летошњег трамсфера из Милана и последњих дана се помиње као појачање Монака.

Калинићев долазак широм отвара врата Морати. Мадридска Марка вечерас открива да Мората свим силама покушава да реализује позајмицу у Атлетико. Спреман је и на озбиљну финансијку жртву, односно да смањи актуелну плату из Челсија. Мората у Лондону тренутно зарађује нешто изнад 9.000.000 евра годишње што Атлетико не може да му плати и спреман је на драстично смањење плате само да заигра код Симеонеа.

Ателетику се жури јер највероватније у првом мечу осмине финала Лиге шампиона против Јувентуса неће мочи да рачуна на повређеног Косту. Чоло жели да са Моратом нападне Јуве. Али Челси још није дао зелено светло. Челси чека Игуаина из Милана. А Милан покушава да доведе замену за Аргентинца и почео је преговоре о трансферу Кшиштофа Пјонтека…

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар