Morata hoće samo u svoj Atletiko!

I spreman je na žrtvu. . .  Španac želi da okonča agoniju!

Fudbal 16.01.2019 | 23:19
Morata hoće samo u svoj Atletiko!
Alvaro Morata je jedan od najtraženijih napadača u Evropi. Iako iza sebe ima loših godinu i po dana u Čelsiju, Španac je i dalje tražena roba na fudbalskoj pijaci.

Milan je pokušao da ga dovede u sklopu razmene za Iguaina, ali se nije mnogo odmaklo u tom poslu. Potom je Sevilja izašla sa predlogom za pozajmicu vrednu 5.500.000 evra uz opciju da ga otkupi za 40.000.000 evra, ali je na kraju odustala što je večeras priznao i njen direktor Kaparos. S vremena na vreme se Bajern pominje kao moguća destinacija, ali bi Španac tamo samo bio zamena Levandovskom. Interesovanje je pokazala i Barselona koja traži podršku Suarezu, ali ni tu ne bi imao veliku minutažu. Na kraju, tu je  i opcija povratka u Real Madrid, ali čini se da Morata ne želi treći mandat u Kraljevskom klubu.

Ono što Morata zaista želi je Atletiko Madrid! Klub u kojem je ponikao pod trenerskom palicom MilinkaPantića u generaciji sa Davidom de Heom i Kokeom.

Dobio je poziv Čola Simeonea i prihvatio ga. Atletiko traži napadača koji će prvo zameniti povređenogDijega Kostu, a potom deliti minutažu sa njim kada se ovaj oporavi. To je trebalo da bude Nikola Kalinić,ali Hrvat je razočarao od letošnjeg tramsfera iz Milana i poslednjih dana se pominje kao pojačanje Monaka.

Kalinićev dolazak širom otvara vrata Morati. Madridska Marka večeras otkriva da Morata svim silama pokušava da realizuje pozajmicu u Atletiko. Spreman je i na ozbiljnu finansijku žrtvu, odnosno da smanji aktuelnu platu iz Čelsija. Morata u Londonu trenutno zarađuje nešto iznad 9.000.000 evra godišnje što Atletiko ne može da mu plati i spreman je na drastično smanjenje plate samo da zaigra kod Simeonea.

Ateletiku se žuri jer najverovatnije u prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv Juventusa neće moči da računa na povređenog Kostu. Čolo želi da sa Moratom napadne Juve. Ali Čelsi još nije dao zeleno svetlo. Čelsi čeka Iguaina iz Milana. A Milan pokušava da dovede zamenu za Argentinca i počeo je pregovore o transferu Kšištofa Pjonteka…

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar