Пјонтек је темпирана бомба: Реал Мадрид или Милан?

Пољак на раскрсници. . .

Фудбал 16.01.2019 | 21:00
Пјонтек је темпирана бомба: Реал Мадрид или Милан?
Следећа трансфер бомба на фудбалској пијаци је Кшитоф Пјонтек. Пољска сензација из Ђенове би у наредним данима могла да оствари трансфер у један од два најтрофејнија клуба Европе.

Реал Мадрид и Милан су озбиљни кандидати за довођење Пјонтека у јануару, јављају шпански и италијански медији.

У последњим сатима из Шпаније стижу вести да је Реал прешао на конкретне кораке и да је већ контактирао Ђенову за младог Пољака који је експлодирао у дебитантској полусезони у Ђенови. Реал снима младог Пољака од пре неколико месеци када је кренула Пјонтекова луда серија голова. Имао га је у виду као појачање у перспективи, али повреда Карима Бенземе је убрзала ствари.

Реал жели Пјонтека већ у јануару. Поготово што је повређен и резервни нападач Маријано Дијас. Пољак се тренутно налази са Ђеновом у шпанској Мурсији на мини припремама, па би и тај детаљ могао да погура трансфер. Помињали су се и Љоренте, Мората, Дост и још нека имена за шпиц Реала, али изгледа да се мадридски клуб одлучио за Пјонтека. Тако јавља угледна Кадена СЕР.

Истовремено, у Италији се све гласније спекулише да би Пјонтек могао у Милан. И да је то жеља самог играча који би пре међу Росонере него у Реал, Јувентус, Интер и Наполи који су такође заинтересовани. Росонери чекају расплет ситуације са Игуаином и његов одлазак у Челси како би га заменили Пјонтеком. Наводно би пољски нападач у Милан најрадије због минутаже. Ако оде Игуаин, тамо би имао загарантовано место првог нападача, што у Реалу, Интеру, Јувентусу и Наполију није случај. Такође, Интер, Јуве и Наполи нису заинтересовани за зимски трансфер и чекали би лето, док је Миланов интерес конкретан већ сада.

Миланови директори Леонардо и Малдини нису отпутовали са екипом у саудијску Џеду на меч Суперкупа против Јувентуса како би остали у Италији и завршили трансфере Игуаина и Пјонтека.

Ђеновин председник Презиоси цени свог нападача на 50.000.000 евра. за Реал то није пробчлем, али за Милан јесте због финансијског фер-плеј. Росонери би Ђенови предложили понуду са позајмицом и правом откупа уговора.

Наредних дана се ломи око Пјонтека. Тренутно је један од најтраженијих нападача Европе. А пре само шест месеци је као анонимус дошао у Ђенову из пољске Краковије за нешто више од 3.000.000 евра…

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар