Pjontek je tempirana bomba: Real Madrid ili Milan?

Poljak na raskrsnici. . .

Fudbal 16.01.2019 | 21:00
Pjontek je tempirana bomba: Real Madrid ili Milan?
Sledeća transfer bomba na fudbalskoj pijaci je Kšitof Pjontek. Poljska senzacija iz Đenove bi u narednim danima mogla da ostvari transfer u jedan od dva najtrofejnija kluba Evrope.

Real Madrid i Milan su ozbiljni kandidati za dovođenje Pjonteka u januaru, javljaju španski i italijanski mediji.

U poslednjim satima iz Španije stižu vesti da je Real prešao na konkretne korake i da je već kontaktirao Đenovu za mladog Poljaka koji je eksplodirao u debitantskoj polusezoni u Đenovi. Real snima mladog Poljaka od pre nekoliko meseci kada je krenula Pjontekova luda serija golova. Imao ga je u vidu kao pojačanje u perspektivi, ali povreda Karima Benzeme je ubrzala stvari.

Real želi Pjonteka već u januaru. Pogotovo što je povređen i rezervni napadač Marijano Dijas. Poljak se trenutno nalazi sa Đenovom u španskoj Mursiji na mini pripremama, pa bi i taj detalj mogao da pogura transfer. Pominjali su se i Ljorente, Morata, Dost i još neka imena za špic Reala, ali izgleda da se madridski klub odlučio za Pjonteka. Tako javlja ugledna Kadena SER.

Istovremeno, u Italiji se sve glasnije spekuliše da bi Pjontek mogao u Milan. I da je to želja samog igrača koji bi pre među Rosonere nego u Real, Juventus, Inter i Napoli koji su takođe zainteresovani. Rosoneri čekaju rasplet situacije sa Iguainom i njegov odlazak u Čelsi kako bi ga zamenili Pjontekom. Navodno bi poljski napadač u Milan najradije zbog minutaže. Ako ode Iguain, tamo bi imao zagarantovano mesto prvog napadača, što u Realu, Interu, Juventusu i Napoliju nije slučaj. Takođe, Inter, Juve i Napoli nisu zainteresovani za zimski transfer i čekali bi leto, dok je Milanov interes konkretan već sada.

Milanovi direktori Leonardo i Maldini nisu otputovali sa ekipom u saudijsku Džedu na meč Superkupa protiv Juventusa kako bi ostali u Italiji i završili transfere Iguaina i Pjonteka.

Đenovin predsednik Preziosi ceni svog napadača na 50.000.000 evra. za Real to nije probčlem, ali za Milan jeste zbog finansijskog fer-plej. Rosoneri bi Đenovi predložili ponudu sa pozajmicom i pravom otkupa ugovora.

Narednih dana se lomi oko Pjonteka. Trenutno je jedan od najtraženijih napadača Evrope. A pre samo šest meseci je kao anonimus došao u Đenovu iz poljske Krakovije za nešto više od 3.000.000 evra…

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar