Реал више нема изговор, сад мора да крене по „деветку“!

Љоренте, Мората или неко трећи? Дани великих одлука пред Реалом. . .

Фудбал 16.01.2019 | 13:00
Реал више нема изговор, сад мора да крене по „деветку“!
Реалова криза са повредама све више узима маха и односи пред собом све више жртава. После Герета Бејла, Тонија Кроса, Маријана Дијаза, Марка Асенсија, Тиба Куртоеа и Маркоса Љорентеа, на листу реконвалесцената уписао се и Карим Бензема, због чега су се огласили сви аларми у свлачионици и канцеларијама Краљевског клуба!

Француски нападач морао је синоћ да напусти сусрет са Бетисом већ на полувремену због прелома малића на десној руци, што је Сантијага Соларија и његове сараднике ставило у нимало пријатну ситуацију. Како је иМаријано Дијаз повређен више од месец дана, Солари је на терен морао да пошаље младог Криста Гонзалеза, што је свима јасно ставило до знања да Реал више нема изговор и да ове зиме мора да крене по „деветку“! 

Мада је после утакмице изјавио да куповина нових играча није у домену његовог интересовања и да ће тај посао препустити одговорним лицима у клубу, Сантијаго Солари је после тријумфа над Бетисом (2:1) изјавио да се нада да ће Бензема бити у саставу већ у следећој утакмици, али да ће стрпљиво сачекати извештај лекара како би имао јаснију слику о томе колико је ситуација озбиљна. Прве најаве, додуше незваничне, кажу да Бензема неће дуго бити одсутан са терена, али о довођењу новог голгетера сада се најозбиљније размишља. 

Уколико Реал заиста крене у потрагу за нападачем на зимској пијаци, извесно јесте да неће разбијати касу, нити пробијати неке озбиљне баријере како би дошао до циља. То ће, вероватно, оставити за лето, када се очекује инвестиција о бар 100.000.000 евра само у срцу напада и тада ће на талону готово сигурно бити највећа жеља Флорентина Переза - Мауро Икарди. Дотад ће Реал покушати да премости овај кризни период довођењем искусног голгетера, вероватно на позајмицу до краја сезоне. Као у време када је Жозе Мурињо довео Емануела Адебајора из Манчестер Ситија на шестомесечну позајмицу за четири милиона евра, како би попунио рупу због изостанка Гонзала Игуаина. Аргентинац је тада био одсутан готово четири месеца због повреде леђа. 

Питање је само - ко ће то бити? У овом тренутку практично све услове испуњавају двојица шпанских нападача - Фернандо Љоренте и Алваро Мората! Љоренте је отписан код Маурисија Покетина, не игра практично уопште, мада би могао да добије шансу сада када се повредио Хари Кејн. Енглез је јуче повредио исти скочни зглоб који га мучи годинама и због којег је испустио безмало 100 дана акције у претходне три сезоне, па би Покетино, иако је био спреман да се одрекне Љорентеа, можда сада ипак могао још једном да размисли. Поготово ако се испостави да ће Кејн бити одсутан три-четири седмице. 

Алваро Мората је тренутно најтраженији офанзивац Европе. Челси га је отписао, јер Маурицио Сари хоћеГонзала Игуаина, због чега је Шпанац на мети Барселоне, Атлетика, Севиље, Бајерна и Милана. Опет, Моратаје Реалово дете и упркос томе што је из клуба пре годину и по дана отишао у лошем тону, позив са добро познате адресе можда би га сада развеселио. Морати су минути на терену неопходни, а како се није показао као право решење када је прва опција на терену, потенцијалних шест месеци као заменаБенземи могли би да га врате у живот. 

Додуше, од јуче је прва тема шпанских медија Кшиштоф Пјонтек. Пољски голгетер се са Ђеновом спрема тренутно у Мурсији, а мадридске новине писале су да је чак било и незваничних контакта с челницима Реала и да се размишља о трансферу. Како би Пјонтек морао да буде плаћен минимум 40.000.000, а можда чак и 60.000.000 евра, мало је вероватно да ће се Реал одлучити за ову опцију, поготово јер је у мислима и даље Мауро Икарди. 

Писало се и причало раније о Басу Досту, Тиму Вернеру, па чак и Луки Јовићу, али све би то морале да буду озбиљније инвестиције ако би Перез желео да их доведе. Посебно је то случај за српског нападача, кога многи сада процењују на 60.000.000 евра. 

Дани одлуке су пред Перезом, а имаће мало више од петнаест дана да реши проблем. Све ће, опет, зависити и од тога колико ће Бензема бити одсутан. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар