Real više nema izgovor, sad mora da krene po „devetku“!

Ljorente, Morata ili neko treći? Dani velikih odluka pred Realom. . .

Fudbal 16.01.2019 | 13:00
Real više nema izgovor, sad mora da krene po „devetku“!
Realova kriza sa povredama sve više uzima maha i odnosi pred sobom sve više žrtava. Posle Gereta Bejla, Tonija Krosa, Marijana Dijaza, Marka Asensija, Tiba Kurtoea i Markosa Ljorentea, na listu rekonvalescenata upisao se i Karim Benzema, zbog čega su se oglasili svi alarmi u svlačionici i kancelarijama Kraljevskog kluba!

Francuski napadač morao je sinoć da napusti susret sa Betisom već na poluvremenu zbog preloma malića na desnoj ruci, što je Santijaga Solarija i njegove saradnike stavilo u nimalo prijatnu situaciju. Kako je iMarijano Dijaz povređen više od mesec dana, Solari je na teren morao da pošalje mladog Krista Gonzaleza, što je svima jasno stavilo do znanja da Real više nema izgovor i da ove zime mora da krene po „devetku“! 

Mada je posle utakmice izjavio da kupovina novih igrača nije u domenu njegovog interesovanja i da će taj posao prepustiti odgovornim licima u klubu, Santijago Solari je posle trijumfa nad Betisom (2:1) izjavio da se nada da će Benzema biti u sastavu već u sledećoj utakmici, ali da će strpljivo sačekati izveštaj lekara kako bi imao jasniju sliku o tome koliko je situacija ozbiljna. Prve najave, doduše nezvanične, kažu da Benzema neće dugo biti odsutan sa terena, ali o dovođenju novog golgetera sada se najozbiljnije razmišlja. 

Ukoliko Real zaista krene u potragu za napadačem na zimskoj pijaci, izvesno jeste da neće razbijati kasu, niti probijati neke ozbiljne barijere kako bi došao do cilja. To će, verovatno, ostaviti za leto, kada se očekuje investicija o bar 100.000.000 evra samo u srcu napada i tada će na talonu gotovo sigurno biti najveća želja Florentina Pereza - Mauro Ikardi. Dotad će Real pokušati da premosti ovaj krizni period dovođenjem iskusnog golgetera, verovatno na pozajmicu do kraja sezone. Kao u vreme kada je Žoze Murinjo doveo Emanuela Adebajora iz Mančester Sitija na šestomesečnu pozajmicu za četiri miliona evra, kako bi popunio rupu zbog izostanka Gonzala Iguaina. Argentinac je tada bio odsutan gotovo četiri meseca zbog povrede leđa. 

Pitanje je samo - ko će to biti? U ovom trenutku praktično sve uslove ispunjavaju dvojica španskih napadača - Fernando Ljorente i Alvaro Morata! Ljorente je otpisan kod Maurisija Poketina, ne igra praktično uopšte, mada bi mogao da dobije šansu sada kada se povredio Hari Kejn. Englez je juče povredio isti skočni zglob koji ga muči godinama i zbog kojeg je ispustio bezmalo 100 dana akcije u prethodne tri sezone, pa bi Poketino, iako je bio spreman da se odrekne Ljorentea, možda sada ipak mogao još jednom da razmisli. Pogotovo ako se ispostavi da će Kejn biti odsutan tri-četiri sedmice. 

Alvaro Morata je trenutno najtraženiji ofanzivac Evrope. Čelsi ga je otpisao, jer Mauricio Sari hoćeGonzala Iguaina, zbog čega je Španac na meti Barselone, Atletika, Sevilje, Bajerna i Milana. Opet, Morataje Realovo dete i uprkos tome što je iz kluba pre godinu i po dana otišao u lošem tonu, poziv sa dobro poznate adrese možda bi ga sada razveselio. Morati su minuti na terenu neophodni, a kako se nije pokazao kao pravo rešenje kada je prva opcija na terenu, potencijalnih šest meseci kao zamenaBenzemi mogli bi da ga vrate u život. 

Doduše, od juče je prva tema španskih medija Kšištof Pjontek. Poljski golgeter se sa Đenovom sprema trenutno u Mursiji, a madridske novine pisale su da je čak bilo i nezvaničnih kontakta s čelnicima Reala i da se razmišlja o transferu. Kako bi Pjontek morao da bude plaćen minimum 40.000.000, a možda čak i 60.000.000 evra, malo je verovatno da će se Real odlučiti za ovu opciju, pogotovo jer je u mislima i dalje Mauro Ikardi. 

Pisalo se i pričalo ranije o Basu Dostu, Timu Verneru, pa čak i Luki Joviću, ali sve bi to morale da budu ozbiljnije investicije ako bi Perez želeo da ih dovede. Posebno je to slučaj za srpskog napadača, koga mnogi sada procenjuju na 60.000.000 evra. 

Dani odluke su pred Perezom, a imaće malo više od petnaest dana da reši problem. Sve će, opet, zavisiti i od toga koliko će Benzema biti odsutan. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar