Погба опет о Мурињу...

С његовим системом је тешко направити резултат! „Солскјер је препознао да нисам одбрамбени играч и да треба да идем у шеснаестерац и дајем голове“, каже Француз.

Фудбал 15.01.2019 | 18:45
Погба опет о Мурињу...
Да Давид Де Хеа није онако чудесно бранио вероватно би признање за играча утакмице на Вемблију отишло на адресу Пола Погбе.

Још једном је Француз демонстрирао врхунску класу и после меча открио да је пас за победоносни голРашфорда у 44. минуту уигран на тренингу.

"Јако је важно било да добијемо ову утакмицу како бисмо задржали моментум и наставили серију победа. Спремали смо онај гол, знали смо да ће бити тешко против Тотенхема и да је једини начин да их победимо ако им дамо гол из контре. То је оно на чему смо радили целе недеље. Тотенхем има шеме и шаблоне у којима смо нашли простор да створимо шансу. И Маркус је сјајно истрчао контру, потрудио сам се да му дам лепу лопту, много волим што играмо заједно", истакао је Погба.

Питање шта се то променило код Оле Гунара Солскјера покренуло је лавину према Жозеу Мурињу. Иако му није споменуо име, Погба је напоменуо "заслуге" бившег шефа.

"Хм, рекао бих да сада уживам. Уживам да играм фудбал. Са системом игре, са тактиком коју смо примењивали пре његовог доласка било је јако тешко направити озбиљан резултат. Волим да играмо много офанзивније, да играмо пресинг, да притискамо високо. Недостаје ми луцидност када се бранимо, ја нисам добар одбрамбени играч и то је Солскјер препознао. Мислим да је моја данашња позиција била она на којој се најбоље осећам. Тренер ми је рекао да идем у шеснаестерац и дајем голове, а најбољи пример за то је Лампард који је као везиста постизао доста голова", закључио је Пол Погба.  

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар