Pogba opet o Murinju...

S njegovim sistemom je teško napraviti rezultat! „Solskjer je prepoznao da nisam odbrambeni igrač i da treba da idem u šesnaesterac i dajem golove“, kaže Francuz.

Fudbal 15.01.2019 | 18:45
Pogba opet o Murinju...
Da David De Hea nije onako čudesno branio verovatno bi priznanje za igrača utakmice na Vembliju otišlo na adresu Pola Pogbe.

Još jednom je Francuz demonstrirao vrhunsku klasu i posle meča otkrio da je pas za pobedonosni golRašforda u 44. minutu uigran na treningu.

"Jako je važno bilo da dobijemo ovu utakmicu kako bismo zadržali momentum i nastavili seriju pobeda. Spremali smo onaj gol, znali smo da će biti teško protiv Totenhema i da je jedini način da ih pobedimo ako im damo gol iz kontre. To je ono na čemu smo radili cele nedelje. Totenhem ima šeme i šablone u kojima smo našli prostor da stvorimo šansu. I Markus je sjajno istrčao kontru, potrudio sam se da mu dam lepu loptu, mnogo volim što igramo zajedno", istakao je Pogba.

Pitanje šta se to promenilo kod Ole Gunara Solskjera pokrenulo je lavinu prema Žozeu Murinju. Iako mu nije spomenuo ime, Pogba je napomenuo "zasluge" bivšeg šefa.

"Hm, rekao bih da sada uživam. Uživam da igram fudbal. Sa sistemom igre, sa taktikom koju smo primenjivali pre njegovog dolaska bilo je jako teško napraviti ozbiljan rezultat. Volim da igramo mnogo ofanzivnije, da igramo presing, da pritiskamo visoko. Nedostaje mi lucidnost kada se branimo, ja nisam dobar odbrambeni igrač i to je Solskjer prepoznao. Mislim da je moja današnja pozicija bila ona na kojoj se najbolje osećam. Trener mi je rekao da idem u šesnaesterac i dajem golove, a najbolji primer za to je Lampard koji je kao vezista postizao dosta golova", zaključio je Pol Pogba.  

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar