Троицки: Срећан сам што опет могу да играм тенис!

Виктор Троицки је једини од српских тенисера преживео први дан такмичења на Аустралијан Опену.

Тенис 15.01.2019 | 09:15
Троицки: Срећан сам што опет могу да играм тенис!
Победио је у пет сетова Шпанца Карбаљеса Баењу, 6:1, 1:6, 2:6, 6:1, 6:4 и тако изборио визу за наредно коло у којем ће играти са талентованим грчким тенисером, Стефаносом Циципасом.

Виктор је, као и много пута до сада, успео да направи преокрет и слави у пет сетова, а победа добија на значају ако се има у виду да је остварена под тешким условима за игру, на 36 степени.

"Задовољан сам својим тенисом, посебно што сам играо без бола. Било је тешко у последњих шест месеци, имао сам доста проблема са повредама током каријере, прошла година је била незгодна. Имао сам проблем са повредом леђа, овде нисам знао шта ће се догодити, да ли ћу моћи да играм без бола, да се такмичим на највишем нивоу поново. Осећам се већ сада много боље, радио сам напорно да се вратим и срећан сам што поново могу да играм", поручио је Виктор.

Некада тенисер из Топ 20, сада на позицији са нулом више, али добро је, показује да је гладан победа и да ни поред тога што ускоро пуни 33 године не намерава да посустане.

"Срећан сам што сам прошао квалификације, добио меч првог кола. Није било једноставно, али некако сам прошао кроз све то. Било је доста позитивних ствари иако нисам играо свој најбољи тенис. Играли смо у јако тешким условима, Узећу само оно што је позитивно, задовољан сам због проласка даље", додао је српски тенисер.

Његов наредни противник је Стефанос Циципас. Мучио се помало Грк са Италијаном Беретинијем, изгубио је први сет, али је на крају славио са 6:7 (3), 6:4, 6:3, 7:6 (4).

"Познајем га добро, веома је талентован дечко, остварио је одличне резултате прошле године. Он много очекује од ове сезоне, одлично игра, знам шта могу да очекујем. Желим да изађем, да играм свој најбољи тенис. Да играм против највећих играча, који су фаворити. То ме тера да наставим, даје ми екстра снагу да истрајем. Дефинитивно, надам се позитивном резултату. Стефанос игра офанзиван тенис, висок је, у доброј је форми. Очекујем да иде у напад, али покушаћу да му максимално отежам посао", обећао је Троицки.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар