Troicki: Srećan sam što opet mogu da igram tenis!

Viktor Troicki je jedini od srpskih tenisera preživeo prvi dan takmičenja na Australijan Openu.

Tenis 15.01.2019 | 09:15
Troicki: Srećan sam što opet mogu da igram tenis!
Pobedio je u pet setova Španca Karbaljesa Baenju, 6:1, 1:6, 2:6, 6:1, 6:4 i tako izborio vizu za naredno kolo u kojem će igrati sa talentovanim grčkim teniserom, Stefanosom Cicipasom.

Viktor je, kao i mnogo puta do sada, uspeo da napravi preokret i slavi u pet setova, a pobeda dobija na značaju ako se ima u vidu da je ostvarena pod teškim uslovima za igru, na 36 stepeni.

"Zadovoljan sam svojim tenisom, posebno što sam igrao bez bola. Bilo je teško u poslednjih šest meseci, imao sam dosta problema sa povredama tokom karijere, prošla godina je bila nezgodna. Imao sam problem sa povredom leđa, ovde nisam znao šta će se dogoditi, da li ću moći da igram bez bola, da se takmičim na najvišem nivou ponovo. Osećam se već sada mnogo bolje, radio sam naporno da se vratim i srećan sam što ponovo mogu da igram", poručio je Viktor.

Nekada teniser iz Top 20, sada na poziciji sa nulom više, ali dobro je, pokazuje da je gladan pobeda i da ni pored toga što uskoro puni 33 godine ne namerava da posustane.

"Srećan sam što sam prošao kvalifikacije, dobio meč prvog kola. Nije bilo jednostavno, ali nekako sam prošao kroz sve to. Bilo je dosta pozitivnih stvari iako nisam igrao svoj najbolji tenis. Igrali smo u jako teškim uslovima, Uzeću samo ono što je pozitivno, zadovoljan sam zbog prolaska dalje", dodao je srpski teniser.

Njegov naredni protivnik je Stefanos Cicipas. Mučio se pomalo Grk sa Italijanom Beretinijem, izgubio je prvi set, ali je na kraju slavio sa 6:7 (3), 6:4, 6:3, 7:6 (4).

"Poznajem ga dobro, veoma je talentovan dečko, ostvario je odlične rezultate prošle godine. On mnogo očekuje od ove sezone, odlično igra, znam šta mogu da očekujem. Želim da izađem, da igram svoj najbolji tenis. Da igram protiv najvećih igrača, koji su favoriti. To me tera da nastavim, daje mi ekstra snagu da istrajem. Definitivno, nadam se pozitivnom rezultatu. Stefanos igra ofanzivan tenis, visok je, u dobroj je formi. Očekujem da ide u napad, ali pokušaću da mu maksimalno otežam posao", obećao je Troicki.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar