Кецмановић: И да сам добио сет...

Не бих победио због врућине и грчева! Тридесетосам степени на терену број 13. Нису баш неки бројеви за деби Миомира Кецмановића на Гренд слему, али ако ништа друго, није разочарао.

Тенис 15.01.2019 | 08:15
Кецмановић: И да сам добио сет...
Искусни Фернандо Вердаско испоставио се као превелик залогај за младог Београђанина који је играо први меч у каријери у три добијена сета и изгубио са 7:6 (5), 6:3, 6:3.

Кецмановић, који је пре доласка у Мелбурн успео да се из квалификација пробије у главни жреб турнира у Бризбејну, где је у другој рунди заустављен од Милоша Раонића, показао је да има потенцијала, али гренд слем је, за сада, нарочито у оваквим исцрпљујућим условима за игру, степеник више.

По завршетку дуела, Миомир је деловао разочарано, очигледно је желео много више, али овог пута није успео да савлада реномираног противника. Ипак, и поред пораза, има разлога за задовољство.

"Наравно да сам задовољан што сам успео да се квалификујем у главни жреб. Играо сам добро ове године и данас је исто био добар меч. Мислим да сам играо ОК, али једноставно, Фернандо је био бољи и спремнији, пошто сам се баш доста мучио. Било ми је лоше због велике топлоте, тако да морам још доста да радим на физичкој спреми", поручио је Миомир.

Шпанац је одиграо сијасет оваквих мечева, одлично је знао шта је било потребно за пролаз даље, за Кецмановића, овакви мечеви су драгоцене лекције.

"Мислим да би било боље да сам био константнији и издржљивији. Тениски смо били скоро па једнаки. Доста смо радили на агресивности у игри. Једноставно, морам тако да играм ако желим да напредујем. Радимо на томе, верујем кад се све буде сложило да ће бити добро".

Велику шансу да добије почетни сет Миомир је имао у тај-брејку када је повео са 2:0. Ипак, Шпанац је нашао начин да се извуче и добије почетни сет.

"Такве ствари не смеју да се дешавају, да тако паднем, кад сам под притиском. Морам још доста да радим, он има много више искуства. Њему је ово био један од мечева, мени је ово био први гренд слем. Мислим да сам у тим моментима био нешто нервознији."

У трећем сету, догодила се необична ситуација. На 4:3 за Шпанца, Миомир је спасао три брејк лопте. Код последње је било нешто необично.

"Спасао сам све три брејк лопте и онда на последњој, кад је он одретернирао, линијски судија је рекао нешто. Није звао ни аут, ни добру лопту, него је испустио неки звук, јер Фернандо га је замало погодио. И судија је одличио да понови поен, стварно безвезна ситуација", каже млади тенисер.

Чини се да је имао доста проблема са сервисом Вердаска, који је одлично миксовао ударце.

"Баш је добро данас сервирао. Боље него обично. Нисам успео добро да ритернирам, да се навикнем на његов сервис".

Кецмановић каже и да је успео за почетак сезоне доста тога да уради и да је, генерално, задовољан, а што се тиче планова, они су везани за турнире у Америци.

"Идем сад у Њупорт, Лос Анђелес, играћу на три челинџера тамо, онда следе два АТП турнира, Њујорк, Делреј Бич, и онда Индијан Велс и Мајами".

Свестан је да ће морати још доста мечева да одигра на највишем нивоу. Сматра да би у сваком случају, било тешко победити Вердаска, чак и да је добио почетни сет.

"Ово ми је био први меч у три добијена сета. Не бих добио мечи и да сам успео да добијем сет, тешко бих га завршио. Лоше сам се осећао већ на крају трећег сета, да сам отишао у четврти, већ би ме хватали грчеви. Нисам још на том нивоу. Недостају ми мечеви, искуство. Не могу већ у првом мечу да будем спреман као Новак. Данас је било 38. Кад смо тренирали на Тенерифима било је 25 и играли смо и по шест сетова. Тако да ми ова топлота јако смета. Не знам да ли би ми било лакше било резултатски да се меч којим случајем играо увече, али било би ми лакше да играм ", признао је 125. тенисер света.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар